Crisiscel KBVB scheldt laatste bondsbijdragen van dit seizoen kwijt

Crisiscel KBVB scheldt laatste bondsbijdragen van dit seizoen kwijt

  • Voetbalbond steekt alle voetbalclubs van het land financieel een hart onder de riem 
  • Raad van Bestuur en crisiscel hebben beslist om laatste 3 schijven van de bondsbijdragen die de clubs verschuldigd zijn aan de KBVB, kwijt te schelden 

De Raad van Bestuur van de KBVB is deze namiddag digitaal samengekomen en heeft beslist om de resterende bondsbijdragen van dit seizoen kwijt te schelden.  De crisiscel van de KBVB, waarin alle entiteiten van het Belgisch voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League) heeft nadien dit voorstel goedgekeurd zodat clubs wat ademruimte krijgen. Die clubs (amateurs, maar ook professioneel) storten in principe 9 keer per jaar een schijf bondsbijdragen. Het gaat dan om een basisbijdrage en een aanvullende bijdrage voor de verzekering. Die bijdragen worden berekend op basis van het aantal spelende leden, waarvoor de clubs een deel van het lidgeld doorstorten aan de KBVB. De crisiscel van de KBVB had eerder beslist om de betaling van de bondsbijdragen voorlopig te bevriezen. Nu is dus beslist om de resterende bijdragen volledig kwijt te schelden.  

De crisiscel benadrukt dat de hele voetbalfamilie solidair moet zijn in deze moeilijke tijden. De clubs zitten sinds maart zonder inkomsten terwijl de kosten gewoon blijven doorlopen. De KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF willen hen daarom financieel ondersteunen. 

Voor meer info: 

Contacteer ons
Pierre Cornez Press officer, KBVB
Pierre Cornez Press officer, KBVB
Over Bepublic