CTG kondigt pensioen van CEO Bud Crumlish aan

Belg Filip Gydé wordt CEO in maart 2019

CTG (NASDAQ: CTG), de toonaangevende IT-dienstverlener CTG uit Noord-Amerika en West-Europa, kondigt vandaag aan dat zijn Voorzitter en CEO, Arthur W. (“Bud”) Crumlish, heeft besloten met pensioen te gaan vanaf 1 maart 2019. Dat doet hij na een opmerkelijke carrière van 28 jaar bij CTG. De Raad van Bestuur heeft Filip J.L. Gydé unaniem aangeduid als opvolger van Mr. Crumlish. Gydé gaat op 1 maart 2019 aan de slag als Voorzitter en CEO van CTG en zal ook in de Raad van Bestuur van CTG zetelen.

“Het was mij een eer om bijna drie decennia voor CTG te mogen werken. Het bedrijf heeft een stevige vooruitgang geboekt in zijn strategisch plan voor de komende drie jaar en verkeert in een uitstekende financiële gezondheid. Het is daarom het uitgelezen moment voor mij om met pensioen te gaan. Ik ben verheugd dat de Raad van Bestuur Filip heeft aangeduid als de volgende CEO. Hij is een doorwinterde veteraan die zijn strepen verdiende in de IT-dienstverlening en heeft een uitmuntende staat van dienst in het leiden van onze Europese activiteiten. Hij is geschikt om CTG de komende jaren verder te laten groeien.”
Mr. Crumlish

Onder leiding van Mr. Crumlish is CTG sterk gegroeid. Sinds eind 2016 steeg de omzet van het bedrijf met meer dan 10% en ging CTG er op vlak van winstgevendheid sterk op vooruit.

“Bud heeft een enorme impact gehad op ons managementteam en was een van de sleutelfiguren in het verbeteren van onze omzet en winst. Hij heeft de strategie van het bedrijf hertekend, deed belangrijke investeringen in het salesmanagement en ondersteunde ons succes in Europa. Bud bouwde sterke relaties met onze grootste klanten en was grotendeels zelf verantwoordelijk voor hun opmerkelijke groei. Klanten, medewerkers en aandeelhouders zullen Bud missen. In naam van CTG’s volledige Raad van Bestuur, wil ik Bud dan ook danken voor al zijn bijdrages aan het bedrijf tijdens al die jaren en wens ik hem een deugddoend pensioen. Als we vooruit kijken en de stevige groei van het bedrijf en het momentum in onze Europese activiteiten in acht nemen, is er geen beter moment voor Filip om onze nieuwe CEO te worden en CTG in de toekomst te leiden.”
Daniel Sullivan, Voorzitter van de Raad van Bestuur bij CTG 

Mr. Gydé is sinds oktober 1990 aan de slag bij CTG. Vandaag is hij actief als Executive Vice President, Algemeen Directeur en Voorzitter van CTG’s Europese activiteiten. Sinds oktober 2000 staat hij aan het hoofd van CTG’s Europese activiteiten en tussen 15 oktober 2014 en 5 april 2015 was hij al eens als ad interim Executive Vice President verantwoordelijk voor alle activiteiten van CTG.

“Ik ben vereerd dat de Raad van Bestuur mij gevraagd heeft om CEO van CTG te worden. Ik sluit me aan bij de lof van de Raad van Bestuur aan het adres van Bud voor al zijn jaren bij CTG en kijk er naar uit om samen met het managementteam van CTG ons strategisch plan verder uit te voeren.”
Mr. Gydé

 

Over CTG
CTG (NASDAQ: CTG) verstrekt specifieke IT-diensten en -oplossingen in diverse takken van het bedrijfsleven, en biedt zo een antwoord op de noden en uitdagingen van klanten in sterk groeiende branches in Noord-Amerika en West-Europa. CTG levert ook strategisch personeel aan belangrijke technologiebedrijven en grote organisaties. Het bedrijf kan bogen op meer dan 50 jaar ervaring en gepatenteerde methodologieën, en heeft een bewezen staat van dienst wat betreft de betrouwbare levering van hoogwaardige, branchespecifieke personeelsdiensten en oplossingen voor zijn klanten. CTG heeft vestigingen in Noord-Amerika, West-Europa en India. De onderneming publiceert regelmatig nieuws en andere belangrijke informatie op www.ctg.com.

Bio Filip Gydé bij CTG

PDF - 151 Kb

John M. Laubacker

Chief Financial Officer, Investeerders en Media bij CTG

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be