CTG leert bedrijven eigen IT-frustraties op te lossen

IT-bedrijf lanceert zomerklassen om werknemers basiskennis van testing bij te brengen

IT-dienstenleverancier CTG lanceert zomerklassen om alle werknemers - van HR-verantwoordelijke tot boekhouder - de basisvaardigheden aan te leren om IT-systemen en softwareprogramma’s te testen. De digitalisering bij bedrijven nam de afgelopen jaren een hoge vlucht, net zoals de daarbij horende frustraties op de werkvloer. Testingvaardigheden kunnen die frustraties oplossen en voorkomen volgens CTG.

Bedrijven bedenken steeds meer nieuwe IT-systemen om efficiënter te kunnen werken of bedrijfsprocessen te vereenvoudigen. Deze systemen implementeren en gebruiken verloopt niet altijd vlekkeloos. Niet voor de eigen medewerkers, maar ook niet voor consumenten. De nood aan niet-IT’ers, die weten hoe ze nieuwe digitale processen kunnen testen, wordt steeds groter.

Met hun “Testing Summer School” hoopt CTG hoopt via een aantal laagdrempelige stoomcursussen de druk te verlagen op het schaarse aantal IT’ers op wie bedrijven standaard een beroep doen om IT-problemen op te lossen of te voorkomen. Ook studenten en IT-professionals zijn in juli en augustus welkom om hun kennis en vaardigheden op te frissen. De zomercursussen worden van eind juni tot begin september virtueel aangeboden. 

“Van het facturatiesysteem tot een nieuwe planningstool voor wie wanneer naar kantoor komt: alles verloopt vandaag digitaal. Het is dan ook belangrijk dat teamleden - en niet alleen IT’ers - begrijpen hoe de programma’s die ze dagelijks gebruiken onder de motorkap werken. Vaak zijn fouten in een systeem gemakkelijk op voorhand op te sporen en goedkoper op te lossen door een paar standaard stappen te volgen. Als het lampje van de motorolie in je auto brandt, ga je toch ook niet elke keer naar de garagist om de motorolie bij te vullen? Zo zouden we ook niet elke keer naar de IT-expert moeten gaan om een IT-gerelateerd probleem op te lossen.”

- Michaël Pilaeten, Learning & Development Manager bij CTG

40% minder IT-opleidingen

 “We stellen vast dat bedrijven door de coronacrisis drastisch snoeiden in hun budgetten voor IT-opleidingen. Zo noteerden we in 2020 tot 40% minder opleidingsaanvragen. Door de zomerklassen toegankelijk te maken voor alle werknemers binnen een bedrijf, willen we de drempel voor bedrijven om zich te informeren over testing verlagen. Zo hopen we dat opleidingen binnen dit kritieke gebied voor elke organisatie gestimuleerd worden.” 

- Michaël Pilaeten, Learning & Development Manager bij CTG

De opleidingen zijn niet uitsluitend bestemd voor testing-analfabeten. CTG wil ook de inzichten van IT-professionals opfrissen en de testingvaardigheden van IT-studenten verscherpen. De IT-dienstenleverancier ging ook al samenwerkingen aan met verschillende hogescholen en universiteiten om hun IT-leerplan te ondersteunen. 

“Software testing krijgt nog steeds niet de strategische aandacht en de noodzakelijke personeelsbezetting, met een gebrek aan personeelstrainingen en organisationele testinginspanningen als gevolg. Nochtans kan de impact van adequaat testen groot zijn. Er bestaan standaard protocollen en methodologieën die organisaties helpen om alles snel, efficiënt en nauwkeurig na te gaan voor er een nieuwe software of nieuwe app wordt uitgerold. Door deze laagdrempelige opleidingen hopen we dat software testing de aandacht krijgt die ze verdient. We willen zo bedrijven hun blik doen verruimen over wie ze best betrekken bij dit soort testen en wanneer ze bedrijfsprocessen veranderen." 
- Michaël Pilaeten, Learning & Development Manager bij CTG

 

 Meer informatie over de zomerklassen van CTG: https://summerschool.ctg.com.

 

Over CTG: 

CTG creëert en levert uitgebreide informatietechnologie en bedrijfsaanbiedingen op basis van een bewezen track record voor het meetbaar verbeteren van de kwaliteit en impact van bedrijfstechnologie. CTG's aanbod versnelt de digitale transformatie die onze klanten helpt hun gewenste technologische en bedrijfsgerelateerde resultaten te behalen. Onze reputatie als betrouwbare, resultaatgerichte partner weerspiegelt ons duidelijke engagement om ervoor te zorgen dat de transformatie-initiatieven van onze klanten de resultaten opleveren die nodig zijn om te concurreren in het nieuwe normaal: verbeterde datagedreven besluitvorming, betekenisvolle verbeteringen van de bedrijfsprestaties, nieuwe en verbeterde klantenervaringen, en voortdurende innovatie. CTG heeft activiteiten in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, West-Europa en India die tegemoetkomen aan de behoeften van klanten in verschillende sectoren. Het bedrijf publiceert regelmatig nieuws en andere belangrijke informatie op www.ctg.com.

Michael Pilaeten

Learning & Development Manager, CTG

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be