CTG maakt overname van SOFT COMPANY bekend

CTG maakt overname van SOFT COMPANY bekend

CTG breidt zijn Europese aanwezigheid uit naar Frankrijk. De overname zorgt voor een bijkomend sterk complementair aanbod van diensten en oplossingen

CTG (NASDAQ: CTG), een bedrijf gespecialiseerd in IT-oplossingen en -diensten, maakt vandaag bekend dat het SOFT COMPANY uit Parijs heeft overgenomen, een innovatief advies- en engineeringbedrijf met complementaire expertise in bedrijfs- en informatiesystemen.

“De overname van SOFT COMPANY is een mijlpaal in de groeistrategie van CTG. Met deze stap wordt ons dienstenaanbod uitgebreid en gaat een belangrijke nieuwe en groeiende markt in Frankrijk voor ons open. In het bijzonder verbreedt deze transactie de sterke bestaande marktpositie van CTG in België en Luxemburg, en biedt ze ons een grotere schaal en ruimer aanbod om een zeer synergetische groep Europese klanten te bedienen. De gecombineerde organisatie zal ook voordeel kunnen halen uit de uitstekende reputatie van beide ondernemingen, terwijl we een uitzonderlijk sterk antwoord blijven bieden op de zakelijke en technologische uitdagingen van onze klanten. We zijn bijzonder blij en enthousiast dat SOFT COMPANY lid wordt van de CTG-familie.”
Bud Crumlish, directeur en CEO van CTG

SOFT COMPANY telt meer dan 200 consultants die actief zijn in een breed zakelijk en technisch domein, met inbegrip van het bankwezen, verzekeringen, applicatie-ontwikkeling en data-analyse. SOFT COMPANY zal actief zijn als een dochteronderneming van CTG Europe en zal verder geleid worden door zijn huidige managementteam, bestaande uit Moïse Torjmane, Léon Levy en Serge Saada.

“De Europese uitbreiding van CTG naar de Franse markt via deze overname versterkt onze visie dat we een belangrijke leverancier van IT-diensten willen zijn in heel Europa. We weten dat het niet volstaat om enkel een sterke positie aan te houden in onze huidige markten, maar dat we ook moeten trachten uit te breiden naar grote markten waar we nog niet aanwezig zijn. Aangezien onze activiteiten in Europa blijven groeien, was het voor ons strategisch belangrijk een partner te vinden in Frankrijk die onze visie deelde en bijkomende diensten kon leveren om onze klanten te helpen bij hun werkzaamheden in de digitale wereld.”
Filip Gydé, senior vice president en algemeen directeur van CTG Europe

“We zijn zeer enthousiast over deze nieuwe stap in de evolutie van onze onderneming, en de toetreding tot CTG. Al onze klanten en medewerkers zullen baat vinden bij het samengaan van onze organisaties en voordeel halen uit onze gemeenschappelijke visie. We kijken ernaar uit om bij te dragen aan de verdere groei van de activiteiten en de reputatie van CTG in Europa. Wij wilden deel uitmaken van een organisatie die belang hecht aan groeikansen voor elke medewerker, en die zulke kansen ook echt kan bieden.”
de leiding van SOFT COMPANY in een gezamenlijke verklaring 

CTG Europe biedt onder meer applicatiediensten, testing, IT-servicemanagement en diensten in het kader van regelgeving. Het bedrijf kan bogen op een erkende aanwezigheid in België, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk, alsook bij de Europese instellingen. Meer in het bijzonder is CTG marktleider op het vlak van test- en validatiediensten in België en Luxemburg, en een erkende toonaangevende leverancier van IT-diensten in Luxemburg. CTG stelt momenteel zowat 3000 mensen tewerk, van wie ongeveer 800 in West-Europa.

De heer Jean-François Perret van PAC/CXP Group begeleidde de overname als exclusief M&A-adviseur voor CTG, de heer Nicolas Verrier van Grant Thornton trad op als exclusief financieel adviseur voor CTG, de heer Hugo Sanchez de la Espada van Baker McKenzie SCP als juridisch raadsman voor CTG. De heren Jacques Paquin en Gilles Elkouby traden op als exclusieve financieel adviseurs voor SOFT COMPANY. De heer Johann Bouskila van COVER Avocats trad op als juridisch raadsman voor SOFT COMPANY.

Over CTG
CTG (NASDAQ: CTG) verstrekt specifieke IT-diensten en -oplossingen in diverse takken van het bedrijfsleven, en biedt zo een antwoord op de noden en uitdagingen van klanten in sterk groeiende branches in Noord-Amerika en West-Europa. CTG levert ook strategisch personeel aan belangrijke technologiebedrijven en grote organisaties. Het bedrijf kan bogen op meer dan 50 jaar ervaring en gepatenteerde methodologieën, en heeft een bewezen staat van dienst wat betreft de betrouwbare levering van hoogwaardige, branchespecifieke personeelsdiensten en oplossingen voor zijn klanten. CTG heeft vestigingen in Noord-Amerika, West-Europa en India. De onderneming publiceert regelmatig nieuws en andere belangrijke informatie op www.ctg.com.

Over SOFT COMPANY
SOFT COMPANY werd opgericht in 1991 en is een wereldwijde speler op het vlak van consulting en digitale transformatie. Het belang en het nut van ons aanbod, ons leveringsmodel en onze geografische nabijheid ondersteunen ons vermogen om aan de verwachtingen van onze klanten en onze consultants te voldoen. Als innovatieve, responsieve, betrouwbare en verantwoordelijke organisatie bedient SOFT COMPANY klanten in uiteenlopende markten, waaronder het bankwezen, financiën, verzekeringen, gezondheidszorg, retail en telecommunicatie. Het bedrijf biedt zijn klanten expertise op het vlak van adviesdiensten voor de financiële markt en het verzekeringswezen, en voor het leveren van oplossingen met betrekking tot digitale transformatie, gegevensinformatie en infrastructuur. Dag na dag streven wij ernaar nieuwe domeinen te verkennen, ons aanbod en onze consultants verder te laten groeien, en als expert leidinggevend te zijn in ons proces van continue verbetering. SOFT COMPANY is online terug te vinden op www.softcompany.fr.

Contacteer ons
Over Bepublic

Wij pakken communicatie journalistiek aan. We zorgen ervoor dat jouw organisatie relevant communiceert. Op de juiste manier, en met het juiste publiek.