Dierenrechtenorganisatie Gaia excuseert zich bij Poule & Poulette

Undercoverbeelden Gaia niet gemaakt bij kippenleverancier Poule & Poulette

Dierenrechtenorganisatie Gaia excuseert zich bij restaurantketen Poule & Poulette. De zaakvoerder van Poule & Poulette heeft gisterenavond samengezeten met Gaia om de undercoverbeelden te bekijken die de dierenrechtenorganisatie had verspreid. Daarop was mogelijke verwaarlozing te zien in de kippenkwekerij die zou leveren aan restaurantketen Poule & Poulette. Na analyse geeft Gaia toe dat er een fout is gebeurd en dat de beelden bij een ander bedrijf zijn gemaakt. Dit neemt niet weg dat Poule & Poulette zich blijft inzetten om op een verantwoorde en duurzame manier kippen aan te kopen.

Poule & Poulette betreurt de onterechte imagoschade maar zal voorlopig geen klacht indienen tegen Gaia. De restaurantketen wil verder werken met Gaia aan het dierenwelzijn van hun kippen. De restaurantketen stelt hele duidelijke kernwaarden voorop: dierenwelzijn is belangrijk. Net als de traceerbaarheid van de kippen, het feit dat het om Belgische kippen gaat en dat ze in de kwekerij gezond voer krijgen.  

Poule & Poulette is een keten van kippenrestaurants en heeft zeven filialen in Antwerpen, Gent, Brussel, Mechelen en Brasschaat.

Frederik Goossens

CEO, Poule & Poulette

Ann Van Mullem

Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be