Doorstart groepsaankopen in provincie Antwerpen geslaagd

iChoosr gaat verder op ingeslagen weg met nieuwe groepsaankoop zonnepanelen

Met ruim 40.000 inschrijvingen en een scherpe prijs als veilingresultaat, is de doorstart van groepsaankopen in de provincie Antwerpen een succes.  iChoosr, die in juli op zelfstandige basis een groepsaankoop voor groene energie lanceerde voor de inwoners van provincie Antwerpen, zet vandaag de volgende stap met een nieuwe groepsaankoop voor zonnepanelen. 

Inwoners van provincie Antwerpen blijven vragende partij
Tot op vandaag schreven ruim 40.000 deelnemers zich vrijblijvend in voor de groepsaankoop energie in provincie Antwerpen. Deze werd in juli voor het eerst onder eigen naam gelanceerd door iChoosr, die dit de voorbije negen jaar in samenwerking met de provincie Antwerpen deed. De positieve resultaten en het grote aantal deelnemers van voorgaande edities waren voor iChoosr aanleiding om hiermee zelfstandig verder te gaan. 

Ook nadat het Antwerpse provinciebestuur had besloten om niet langer groepsaankopen te organiseren, wilden wij de inwoners van de provincie blijven helpen om via een groepsaankoop gemakkelijk een voordelig en groen energiecontract te verkrijgen. Dit resultaat bevestigt dat er nog steeds grote interesse is voor groepsaankopen.”
Frédéric Dumalin van iChoosr 

Transparant en voordelig energiecontract
ENGIE Electrabel en Mega brachten op de veiling het beste bod uit voor een vast contract voor elektriciteit en gas,waarbij de energiekosten (exclusief nettarieven en heffingen) gemiddeld 40% voordeliger zijn dan het actueel marktaanbod[1]. Vrijdag 25 oktober ontvangen deelnemers hun persoonlijk voorstel voor het verbruik dat bij inschrijving werd opgegeven. Zo ontdekt elke deelnemer welke leverancier voor hem/haar het meest voordelig is en hoeveel hij/zij kan besparen t.o.v. het actueel marktaanbod*. 

“Via de groepsaankoop helpen wij mensen die geen kennis, tijd of goesting hebben om zelf de voorwaarden en tarieven van energiecontracten te vergelijken. Naast de prijs, die voor deelnemers uiteraard een belangrijke rol speelt, zijn bij de groepsaankoop ook de garanties en het gebruiksgemak van belang. Als we het groepsaankoopcontract vergelijken met de vaste contracten op de vergelijkingssite van de VREG (V-test), stellen we vast dat het groepsaankoopaanbod zowel voor elektriciteit als gas de meest voordelige prijs heeft. Bijkomend wordt de vaste vergoeding van het groepsaankoopcontract pro rata aangerekend. Bij vele andere contracten is dit helaas niet het geval en wordt de vaste vergoeding per gestart leveringsjaar aangerekend (beter bekend als een verdoken verbrekingsvergoeding).”
Frédéric Dumalin

Gezien het succesvolle veilingresultaat wordt de inschrijvingsfase verlengd tot en met maandag 25 november 2019. Inschrijven kan doorlopend via www.ichoosr.be of via de gratis infolijn 0800 26 659.

Vanaf vandaag nieuwe groepsaankoop zonnepanelen
De nieuwe Vlaamse regering wil het gebruik van zonne- en windenergie tegen 2030 verdubbelen. Volgens het Vlaams energieagentschap is in Vlaanderen bovendien nog maar 5% van de potentiële daken bedekt met zonnepanelen. Er is dus nog een groot potentieel. Via groepsaankopen van iChoosr werden er de voorbije 5 jaar in de provincie Antwerpen al meer dan 11.000 installaties geplaatst. Vanaf vandaag lanceert ze, onder eigen naam, een nieuwe groepsaankoop zonnepanelen in de provincie Antwerpen. 

Met de lancering van de groepsaankoop energie hebben we voor de eerste keer een project volledig zelfstandig onder eigen naam georganiseerd. Het aantal inschrijvingen toont aan dat groepsaankopen nog steeds in trek zijn. Met deze nieuwe groepsaankoop voor zonnepanelen gaan we nog een stap verder op de ingeslagen weg om inwoners van provincie Antwerpen te blijven ontzorgen door middel van groepsaankopen. Deze zijn immers een goede oplossing voor keuzestress, zeker als het gaat over complexe producten zoals energie en zonnepanelen.”
Frederic Dumalin

Meer info over deze groepsaankopen via www.ichoosr.be

Over iChoosr
iChoosr is een onafhankelijke organisator van groepsaankopen voor energiecontracten en zonnepanelen. Bij elke groepsaankoop wordt de inkoopkracht van vele consumenten gebundeld om een scherp geprijsd en transparant aanbod te verkrijgen. iChoosr neemt de deelnemers het uitzoekwerk uit handen en zorgt voor gegarandeerde kwaliteit van producten en werkzaamheden. De organisatie is opgericht in 2008 en inmiddels actief in onder andere België, Nederland, Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan. Via de verschillende groepsaankopenenergiedie door iChoosr in Vlaanderen georganiseerd werden, stapten al meer dan 471 000 deelnemers - waarvan 215 000 inwoners in de provincie Antwerpen - over naar een voordelig energiecontract.

 

[1]Het actueel marktaanbod is samengesteld a.d.h.v. het gewogen gemiddelde van de voordeligste contracten van de zes grootste energieleveranciers van Vlaanderen, voor een nieuw contract dat gelijkaardig is aan dat van de groepsaankoop (1-jarig, vaste prijzen, 100% groene stroom, zonder eenmalige kortingen). 

 

 

Wilma Schippers

PR Consultant, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be