Drukland.be neemt failliete drukkerij Flyer over

CEO Wouter Haan: “Wij willen de grootste en duurzaamste online drukkerij in de Benelux worden”

De online drukkerij Drukland.be, een van de grootste drukkerijen van de Lage Landen, neemt Flyer over. Drukland.be telt ruim 200.000 euro neer voor de grootste online drukkerij van België. Met de overname van het hele Belgische klantenbestand van het failliete Flyer.be, enkele personeelsleden én de shop in Brugge, breidt het van oorsprong Nederlandse bedrijf zijn voetafdruk in ons land verder uit. Het bedrijf zet ook de eerste stappen in Wallonië. De overname versterkt de ambities van Drukland.be om de omzet tegen 2024 te verdubbelen van 7,5 naar 15 miljoen euro. “Wij willen niet alleen de grootste, maar ook de duurzaamste online drukkerij in de Benelux worden”, aldus CEO Wouter Haan.

De overname is een nieuwe stap in het groeiverhaal van de Nederlandse reus in drukwerk. In de zomer van 2021 opende Drukland.be, dat deel uitmaakt van de groep Simian, al een eerste fysieke vestiging in België, op de Markt in Brugge. De online drukkerij vestigde er zijn Belgische klantendienst. Met de overname van Flyer schakelt het bedrijf nu een versnelling hoger en wil het de volledige Belgische markt inpalmen. Ook Franstalig België, waar de online drukkerij momenteel nog niet actief is. Drukland.be is erg ambitieus: binnen de drie jaar moet de omzet in België verdubbelen, van 7,5 naar 15 miljoen euro.

Marktleider in België

Drukland.be neemt het grootste deel van het failliete Flyer over. Het hele Belgische klantenbestand, meerdere personeelsleden en de Flyershop in Brugge komen in handen van het bedrijf van de Nederlandse ondernemer Wouter Haan. Drukland.be neemt op korte termijn ook de domeinnaam www.flyer.be in gebruik. Klanten die nu al willen bestellen, kunnen alvast naar www.drukland.be gaan. 

In totaal telt de online drukkerij zo’n 200.000 euro neer voor de overname van Flyer. Drukland.be heeft vandaag - vóór de overname van Flyer - al meer dan 100.000 klanten in Vlaanderen, voornamelijk bedrijven.

Met deze acquisitie willen we de Belgische markt helemaal veroveren en marktleider worden. Voor de klanten van Flyer is het fijn dat er nu een einde komt aan de onzekerheid die de laatste maanden boven het bedrijf hing. Sinds het faillissement van Flyer zien we dat de Belg trouwens al massaal op drukland.be kwam bestellen. We noteren 30 procent meer bestellingen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ik ben ervan overtuigd dat we nu nog meer kunnen inspelen op de verkooptrends die in België anders zijn dan in Nederland: Belgen kopen bijvoorbeeld meer vlaggen, bedrukte kleding, spandoeken en banners dan Nederlanders. En willen hun bestelling vaak sneller in huis hebben. - Wouter Haan, oprichter van Simian, moederbedrijf van Drukland.be

Van flyers tot verkiezingsdrukwerk

Simian, dat onder andere ook de merken Reclameland en Flyerzone in portefeuille heeft, bedrukt in Groningen alles wat je maar kan bedenken: flyers, koffiekoppen, spandoeken, tot verkiezingsdrukwerk toe. In België heeft Drukland.be momenteel 4 mensen in dienst in Brugge. In totaal werken er meer dan 150 mensen voor de drukkerijgigant.

Drukland.be wil niet alleen de grootste online drukkerij in de Benelux worden, ook de duurzaamste. Wouter Haan investeerde de laatste twee jaar al zo’n 8 à 10 miljoen euro in de innovatie van zijn onderneming. Simian heeft onder andere enkele van de allernieuwste drukpersen, verpakkingsmachines en robots die volumes tot 30.000 vellen per uur aankunnen, aangekocht. Die hoogtechnologische machines maken Drukland.be nu al tot een van de snelste en efficiëntste drukkerijen van de Benelux.

Wouter Haan, CEO Drukland (copyright Marco Mertens)
Wouter Haan, CEO Drukland (copyright Marco Mertens)
Wouter Haan, CEO Drukland (copyright Marco Mertens)
Wouter Haan, CEO Drukland (copyright Marco Mertens)
Wouter Haan, CEO Drukland.be
Wouter Haan, CEO Drukland.be

 


Over Drukland.be

Drukland.be is onderdeel van het Groningse bedrijf Simian, dat met Reclameland en Flyerzone nog twee merken in portefeuille heeft. Het is de snelst groeiende online drukkerij in de Lage Landen. De drukkerij is in 2008 opgericht door de Groningse ondernemer Wouter Haan (46) en behoort tot de top twee in de markt. Drukland.be onderscheidt zich door alle drukwerk in eigen huis te produceren. De online drukkerij heeft meer dan 150 werknemers. Per jaar drukt de onderneming voor meer dan 500.000 klanten meer dan 50 miljoen flyers voor zowel bedrijven als particulieren. Van de persen die een oppervlakte van 35.000 m² bezetten – meer dan 5 voetbalvelden groot – rollen naast flyers onder andere ook briefpapier, stickers, visitekaartjes, enveloppen, banners en spandoeken.

Meer info op: www.drukland.be

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be