Stobart Europe sluit deal met Ford Trucks België

Ford rijdt opnieuw af en aan in Genk door samenwerking tussen familiebedrijven uit de Kempen en Limburg

De internationale speler in vrachtvervoer Stobart Europe, heeft zopas een deal met Ford Trucks België gesloten. 10 Ford F-MAX’en vervoegen hun bestaande bedrijfsvloot en zullen mee instaan voor het Europees vrachtvervoer. Na de officiële lancering van Ford Trucks in ons land zet Ford Trucks België het groeiverhaal gestaag verder. Na minder dan 2 jaar hebben ze het marktaandeel dat ze na de eerste 5 jaar ambieerden, al bereikt. “Wij zijn zeer tevreden dat Ford Trucks het zo goed doet op onze markt en dat internationale spelers onze producten kiezen. Dit is naast onze productkwaliteit te danken aan het sterke dealernetwerk en de uitstekende afterservice”, zegt Nathalie Noyens, Directeur Marketing & Sales Ford Trucks België

Stobart Europe - onderdeel van Culina Group - met hoofdzetel in het Verenigd Koninkrijk en intussen een gekende speler als internationaal logistiek dienstverlener, kiest met Ford Trucks voor een nieuwkomer in hun bedrijfsvloot voor het Europese vrachtvervoer. De vrachtwagenbouwer is sinds de lancering in maart 2021 in onze markt actief. Het merk eist met rasse schreden zijn plaats op in de Belgische vrachtwagenmarkt. Na de lancering werd het dealernetwerk in juni 2021 uitgebouwd met dealers verspreid over Vlaanderen en Wallonië. Vandaag heeft Ford Trucks in het trekker segment al een marktaandeel van 5,1 procent beet in ons land.

“Ons huidig marktaandeel van 5,1 procent en onze ambitieuze marktambities kunnen wij alleen maar waarmaken dankzij de service van ons sterk dealernetwerk in België en bij uitbreiding ook in gans Europa. We beschikken over sterke producten waardoor we ons competitief in de markt kunnen zetten. Zo hebben onze trucks standaard een zeer goed uitgeruste megacabine én beschikken alle voertuigen over standaard drie jaar garantie ongeacht het aantal kilometers.” Nathalie Noyens, Directeur Marketing & Sales Ford Trucks België

Innovatie en kwaliteit

Dat Stobart Europe – actief in diverse vormen van transport - de keuze maakt voor Ford Trucks is niet toevallig. Zo geloven zij enerzijds sterk in de visie en de waarden van de invoerder en bijgevolg de dealers. Deze aflevering werd verzorgd door CTSL, de officiële Ford Trucks Dealer uit Genk.

“Bij de komst van Ford Trucks in België, hebben wij het merk natuurlijk nauwgezet opgevolgd. Het gaat om kwalitatieve producten maar daarnaast geloven wij ook sterk in de invoerder. Herman Noyens Trucks heeft bovendien diensten uitgewerkt die voor ons bedrijf en bij uitbreiding onze chauffeurs enorm nuttig zijn. Het gaat om een eerste levering van 10 Ford F-MAX’en die wij onmiddellijk inschakelen voor ons Europees wegtransport.” Raf Hustinx, Managing Director Stobart Europe

De transportbedrijven die in onze markt aanwezig zijn om hun bedrijfsvloot uit te breiden, waarderen de webshop die de Belgische invoerder ontwikkeld heeft en de after service door het dealernetwerk enorm, zo blijkt.

“Van bij de start onze klanten een goede service bieden, is voor ons een erezaak. Daarom hebben we ook als eerste vrachtwagendistributeur in ons land een eigen webshop opgezet waar je voertuigen kan configureren en bestellen. Die digitale mogelijkheden en bereikbaarheid voor wie interesse heeft in onze producten, maken echt een verschil. Daarnaast stopt onze service niet na het afleveren van onze trucks. Al onze dealers bieden een 24/7 road service en hebben een doorgedreven kennis van zaken om de klanten bij te staan wanneer nodig. Het vervolgtraject na de aanschaf is iets waar wij enorm op inzetten en is minstens even belangrijk voor ons als de markt te laten kennismaken met ons aanbod.” Nathalie Noyens, Directeur Marketing & Sales Ford Trucks België

Door de verhuis van Stobart Europe naar hun nieuwe site wordt de deal nog symbolischer want de Ford Trucks rijden hierdoor af en aan op de voormalige terreinen van autobouwer Ford Genk.

F-MAX

De net afgeleverde modellen zijn 10 witte F-MAX’en, meteen ook het eerste model dat de transportklanten bij lancering in ons land konden aankopen. Het model werd in 2019 verkozen tot beste vrachtwagen van het jaar en is erg populair bij chauffeurs dankzij de uitgebreide standaarduitrusting, en bij fleets dankzij een lage TCO, hoge betrouwbaarheid en kwaliteit. De cabine is 2,50 meter breed en de door Ford Trucks ontwikkelde motor is een Ecotorq van 12,7 liter met 500 pk en 2.500 Nm.

Boilerplate Ford Trucks België

In december 2020 wordt Herman Noyens Trucks NV opgericht, de officiële invoerder van Ford Trucks in België. Het merk wint met rasse schreden marktaandeel op Europese bodem door de lancering in verschillende Europese landen. Twee jaar na lancering is het marktaandeel in ons land al 5,1 procent in het segment van de F-Max. Hiermee hebben zij de ambitie die het merk voor ogen had om na vijf jaar te bereiken, reeds behaald.

Boilerplate Eddie Stobart Group

Oorspronkelijk opgericht in 1970 door de gelijknamige oprichter Edward Stobart, heeft de Stobart Europe een lange weg afgelegd om een van de meest bekende bedrijven van het VK in de supply chain-sector te worden.

Stobart Europe, , met zetel te Genk maakt sedert 2021 deel uit van de Culina Group. Het is op deze Europese toplocatie (Euregio Maas-Rijn) dat het zijn rol als internationaal logistiek dienstverlener strak uitvoert voor haar activiteiten op het Europees vasteland.

Met de afdelingen automotive, transport logistics en warehouse logistics is Stobart Europe een belangrijke speler in de Europese transport- en logistieke sector.

Tinne Claes

CFO, Ford Trucks Belgium

Hannelore Schmid

PR Consultant, Bepublic Group

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be