Een derde meer studenten zoekt studentenjob aan de start van het academiejaar

Steeds minder studenten werken alleen in de zomervakantie

Bij de start van het academiejaar begint voor veel studenten ook de rush op studentenjobs. Deltaworx, het uitzendkantoor dat zich focust op jobstudenten, registreerde vorig jaar een derde meer jobstudenten ten opzichte van een gemiddelde maand en die trend zet zich dit jaar verder.

Na een lange vakantie is het voor de studenten terug tijd om achter de boeken te kruipen. Maar dat niet alleen. Veel studenten maken er meteen van gebruik om te zoeken naar een studentenjob. Uitzendkantoor Deltaworx, dat zich specialiseert in studentenjobs, noteert in de periode september en oktober tot 30% meer aanvragen voor studentenjobs ten opzichte van een gemiddelde maand tijdens het jaar.

 

“De examens zijn nog lang niet in zicht dus studenten hebben tijd. Veel studenten hebben bovendien hun centen geïnvesteerd in een grote reis tijdens de vakantiemaanden of in festivals. Ideaal dus om aan de start van het academiejaar opnieuw wat te werken.”

Jeroen Poels, CEO van Deltaworx

 

Minder werk tijdens de vakantie

Werken buiten de vakanties wint aan populariteit. Waar 10 jaar geleden slechts 4% van de studenten gedurende het volledige jaar werkte, is dat nu 21%. In de zomermaanden zien we een tegenovergestelde trend. Zo werkte in 2007 nog 56% van de jobstudenten enkel in de zomermaanden, waar dat nu nog maar 24% is. Deltaworx ziet dezelfde trend bij hen en verklaart het fenomeen door de vernieuwde regeling rond studentenarbeid, die nu bijna twee jaar van kracht is. Die laat toe dat studenten meer flexibel zijn om op losse momenten doorheen het jaar te werken.

We merken steeds meer dat studenten hun vakantie écht ten volle als vakantie willen benutten en daarom meer tijdens het jaar werken. Met de nieuwe regeling moeten ze zich niet meer binden aan vaste weken of maanden. Het is dus gemakkelijk om een paar springuren tussen de lessen door op te vullen met studentenwerk.”

Jeroen Poels, CEO van Deltaworx

Jeroen Poels

CEO, Deltaworx

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be