Eerste 5G-Life Campus van België opent de deuren

  • Ericsson en Corda Campus lanceren de eerste 5G-Life Campus in Hasselt om innovatieve applicaties uit te testen op 5G technologieën.

  • De nieuwe 5G-Life campus biedt onderdak aan Belgische spelers om toepassingen op 5G te ontwikkelen voor industrie en maatschappij. Doel is de Belgische economie en arbeidsmarkt te laten draaien.

  • Het eerste 5G-netwerk zal in het eerste kwartaal van 2018 beschikbaar zijn in België; vòòr de verwachte commerciële lancering van de technologie in België.

Ericsson (NASDAQ: ERIC) en Corda Campus lanceren samen de eerste 5G-Life Campus van België in Hasselt. De 5G Life campus zal liggen op de Corda Campus, een technologiepark in een zone die operator neutraal is. De 5G Life Campus wordt volledig geconnecteerd met het Onderzoeks- en Ontwikkelingslabo van Ericsson in het Duitse Aken. Dat O&O-labo heeft al diverse internationale pilootprojecten rond 5G lopen.  

Met de eerste Belgische 5G Life Campus willen Ericsson en Corda Campus de Belgische industrie een testomgeving bieden. Daar kan de industrie nieuwe applicaties ontwikkelen en uittesten door gebruik te maken van de nieuwste technologieën voor de volgende generatie van mobiele netwerken. En dat een aantal jaar voordat 5G commercieel beschikbaar is in België.

“Corda Campus is een hoogtechnologische campus waar meer dan 200 innovatieve bedrijven elke dag werken aan nieuwe producten en diensten. Samen met Ericsson zetten we de eerste 5G-Life campus van België op poten en geven we bedrijven de kans om sneller te groeien en klaar te zijn voor de toekomst.”
Raf Degens, Directeur van Corda Campus

“Ericsson en Corda Campus willen Belgische bedrijven en start-ups de kans geven om sleutelspelers te worden in de ontwikkeling van 5G. De 5G-Life Campus helpt hen de digitalisering in ons land en in Europa te versnellen. De 5G-Life Campus maakt deel uit van het Europese 5G-programma dat Ericsson met andere bedrijven en Europese instellingen lanceerde. Het zal bijdragen aan de ontwikkeling van de Belgische economie en extra jobs creëren.”
Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson BeLux

De 5G-Life Campus is gevestigd binnen de Corda Campus, een leider op vlak van hightech in het hart van de EUREGIO. Start-ups en bedrijven kunnen zich er vestigen.  De eerste 5G-Life Campus zal in het eerste trimester van 2018 de deuren openen. Dat is ruim voordat de nieuwe generatie mobiele technologie commercieel beschikbaar zal zijn.


Over Corda Campus
Corda Campus is de internationaal toonaangevende technologie- en dienstencampus in de euregio. Ze heeft een magneetfunctie voor innovatieve ondernemingen en instellingen. Vanuit Hasselt zorgt de campus voor een gedreven business community voor tal van innoverende bedrijven en start-ups. Op de site werken vandaag al 3000 mensen in 200 bedrijven aan de producten en diensten van morgen. Corda Campus maakt deel uit van de LRM-groep.
Voor meer informatie www.cordacampus.com.

Over Ericsson
Ericsson is ‘s werelds grootste leverancier van communicatietechnologie en -diensten met hoofdkwartier in Stockholm, Zweden. Het bedrijf helpt met meer dan 111.000 experten klanten in meer dan 180 landen met innovatieve oplossingen en diensten. Ericsson bouwt zo aan een meer verbonden toekomst waar iedereen en elke sector in staat is om zijn volledige potentieel te bereiken. De nettoverkoop in 2016 bedroeg SEK 222.6 miljard (USD 24,5 miljard). Ericsson is genoteerd op de Nasdaq Stockholm en NASDAQ in New York.
Voor meer informatie www.ericsson.com.

Bert Bouserie

Bepublic

Goele Lemmens

Communicatieverantwoordelijke Corda Campus, Corda Campus

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be