Eerste groepsaankoop voor zonnepanelen in Limburg gaat van start

Groepsaankopen iChoosr zorgden al voor CO2-reductie van 10.000 ton in Vlaanderen

Voor het eerst organiseert iChoosr, marktleider op gebied van groepsaankopen zonnepanelen, in de provincie Limburg een groepsaankoop zonnepanelen. Het is een initiatief van Het Belang van Limburg en iChoosr, dat eerder succesvol groepsaankopen organiseerde in andere provincies. De actie wordt ondersteund door de provincie Limburg.

De nieuwste cijfers van de Vlaamse overheid geven op het eerste gezicht goed nieuws voor de regio: nergens anders in Vlaanderen liggen in verhouding zo veel zonnepanelen als in Limburg. Maar in 2016 waren slechts 10 procent van de aangekochte installaties bestemd voor Limburgse daken.

iChoosr, in Vlaanderen marktleider op het vlak van groepsaankopen, organiseert daarom voor het eerst een groepsaankoop voor zonnepanelen in de provincie, in samenwerking met Het Belang van Limburg. iChoosr organiseerde eerder al gelijkaardige groepsaankopen in naam van onder andere de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

Investeren in zonnepanelen blijft een slimme keuze, voor jezelf en voor het milieu”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove. “Door deze groepsaankoop zonnepanelen te ondersteunen willen we zonne-energie weer een stapje toegankelijker maken voor de Limburger. We willen onze koppositie als groenste provincie graag behouden. Bovendien sluit deze groepsaankoop perfect aan bij de doelstelling om tegen 2050 een klimaatneutrale regio te worden.” 

Tot 20 procent besparen

Wie zich inschrijft, ontvangt vrijblijvend een offerte op maat van een door iChoosr goedgekeurde en gecontroleerde leverancier.

“Wie in het verleden reeds deelnam aan een groepsaankoop, bespaarde meer dan 20% tegenover de normale marktprijs,” zegt Frederic Dumalin van iChoosr. “Toch is de prijs niet de voornaamste reden om deel te nemen: de eenvoudige en vrijblijvende inschrijving, het gemak en de tijdswinst die ontstaat omdat het uitzoekingswerk voor hen wordt gedaan, en het duidelijk, compleet en scherp voorstel zijn voor deelnemers zeker zo belangrijk.”

Scherpe prijs zonder zorgen

In andere provincies waren de groepsaankopen van iChoosr al een groot succes: het voorbije jaar werden bijna een derde van alle particuliere zonnepaneelsystemen gekocht via een groepsaankoop van iChoosr. In totaal werden de voorbije jaren ruim 14.000 zonnepanelensystemen via zo’n groepsaankoop besteld en dat heeft een directe impact op het milieu. Deze zonnepanelen zorgen voor een jaarlijkse CO2-reductie van meer dan 10.000 ton in Vlaanderen. Limburg is de eerste provincie waar in 2017 een groepsaankoop zonnepanelen wordt georganiseerd door iChoosr.

“Het succes van groepsaankopen is te danken aan de kracht van veel: hoe groter het aantal aanvragen, hoe aantrekkelijker het voor de leveranciers en installateurs wordt om een voordelig voorstel te doen”, zegt Dumalin. “Vaste kosten kunnen over een groter aantal klanten verdeeld worden en er kan efficiënter gewerkt worden. Door de afspraken die iChoosr met de leveranciers maakt, blijft de kwaliteit en de dienst na verkoop gegarandeerd.”

Zonnepanelen renderen snel

Hoewel de subsidies al enkele jaren zijn afgeschaft, zit de verkoop van zonnepanelen in de rest van Vlaanderen weer in de lift. De aankoopprijs van zonnepanelen is sterk gedaald, waardoor de terugverdientijd korter wordt: het rendement ligt vijf keer hoger dan bij wie het bedrag op een spaarboekje laat staan.

Praktisch: inschrijven

  1. Inschrijven kan tot en met 14 februari 2017 gratis en vrijblijvend via www.limburgkiest.be.

  2. Leveranciers die op kwaliteit zijn geselecteerd, nemen deel aan de veiling op 15 februari en bieden hun scherpste prijs.

  3. Vanaf 1 maart ontvangt iedereen een persoonlijk voorstel op maat, met een indicatie van het rendement.

  4. Wie het aanbod interessant vindt, gaat erop in.

  5. De winnende leverancier ontvangt daarna de gegevens, en neemt contact op met iedereen om een inspectie- en een installatiedag af te spreken.

 

Over iChoosr:

iChoosr is een onafhankelijk organisator van groepsaankopen voor energiecontracten en zonnepanelen. Bij elke groepsaankoop wordt de inkoopkracht van vele consumenten gebundeld om een scherp geprijsd aanbod te verkrijgen. iChoosr neemt de deelnemers het uitzoekwerk uit handen en zorgt voor goede kwaliteit van producten en werkzaamheden. De organisatie is opgericht in 2008 en inmiddels actief in vier landen: België, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk.
meer info: www.ichoosr.be

Frédéric Dumalin

woordvoerder iChoosr

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be