Emmanuel N. MENU, benoemd tot Chief Commercial Officer van Air Belgium

10 juni 2022 - Air Belgium versterkt haar managementteam door de benoeming van Emmanuel Menu tot Chief Commercial Officer voor de passagiersactiviteiten van Air Belgium. In deze functie rapporteert hij rechtstreeks aan de CEO van de maatschappij, de heer Niky Terzakis.

CEO Niky Terzakis: “Emmanuel Menu komt bij Air Belgium op een scharniermoment voor ons bedrijf. Tussen de trage exit uit de COVID-crisis, een delicate economische context, de hoge olieprijs, de verzwakking van de EURO, en niet te vergeten de impact van de oorlog in Oekraïne. ​ Emmanuel's lange ervaring komt op het juiste moment, nu we ons netwerk uitbreiden met de opening van nieuwe routes naar Zuid-Afrika, Johannesburg en Kaapstad in september. Ook de ontwikkeling van ons passagiersnetwerk zal zich ontwikkelen in de richting van zowel vrijetijds- als zakenbestemmingen. Wij zijn ook bezig met het opzetten van allianties met andere grote luchtvaartmaatschappijen”.

Emmanuel Menu maakt deel uit van het managementteam van het bedrijf als Chief Commercial Officer. Met meer dan 25 jaar ervaring in de luchtvaartindustrie brengt Emmanuel Menu expertise in internationale bedrijfsontwikkeling en verkoop- en marketingstrategie.

Emmanuel Menu begon zijn carrière bij Sabena in 1989. Hij maakte ook deel uit van de herlanceringsprojecten met de oprichting van Brussels Airlines, en was Vice President Zuid- en Oost-Europa tot 2002.

Na twee jaar in de olie- en gasindustrie te hebben gewerkt, keerde hij in 2005 naar Europa terug en werd hij General Manager van Jet Airways in het Verenigd Koninkrijk en Brussel en opende hij de Europese hub van de Indiase luchtvaartmaatschappij. Daarna nam hij de rol van Regional Vice President Europe & America op zich tot 2016.

In 2017 begon hij aan een missie bij Brussels Airlines, binnen de Lufthansa Group, die iets meer dan twee jaar duurde. Hij is ook medeoprichter en algemeen directeur van Groupe Expression, een Frans marketingcommunicatiebureau dat gespecialiseerd is in reizen en toerisme.

Emmanuel is een bekende professional in de commerciële luchtvaartindustrie en we zijn blij dat hij nu deel uitmaakt van het management van Air Belgium NV.

Air Belgium SA is een vennootschap naar Belgisch recht met hoofdzetel in Mont-Saint-Guibert in Waals-Brabant. Haar roeping is het aanbieden van rechtstreekse intercontinentale vluchten vanuit België. Air Belgium richt zich uitsluitend op langeafstandsvluchten tegen concurrerende tarieven voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers en haar sterke Belgische identiteit komt tot uiting in al haar diensten aan boord en op de grond. Air Belgium verzorgt vluchten vanuit de belangrijkste Belgische luchthavens: Brussels Airport (Zaventem), Brussels Charleroi Airport en Liège Airport. Naast haar reguliere passagiersroutes heeft Air Belgium ook haar eigen vrachtactiviteiten ontwikkeld en verleent ze diensten aan tal van prestigieuze internationale luchtvaartmaatschappijen, touroperators, cruisemaatschappijen en buitenlandse regeringen.

Perscontact: Bart Vandesompele
0485/200201 - [email protected]

 

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be