Eneco winnaar van Belgische Energie- en Milieuprijs voor zijn duurzame energieklassen

Energieleverancier legt in lagere scholen uit hoe duurzame energie werkt

De duurzame energieleverancier Eneco heeft gisteravond de Belgische Energie- en Milieuprijs in de wacht gesleept. Eneco wint de prijs in de categorie “Sustainable Education” voor het lessenpakket dat het aanbiedt in lagere scholen. Daarmee leren we kinderen om zuinig om te gaan met energie, en leggen we hen uit hoe energie werkt. De duurzame energieklassen bereikten in Wallonië al 1.500 leerlingen en komen in september naar Vlaanderen.

“We zijn zeer blij met deze erkenning voor onze inspanningen om samen te werken met de gemeentes, de scholen en bewoners om de bewustmaking rond hernieuwbare energie te bevorderen. De duurzame energielessen passen in onze visie om mensen te leren omgaan met energie: samen gaan we voor duurzaam.”

Miguel de Schaetzen, CEO Eneco Wind Belgium

Wat is energie? Waar komt energie vandaan? Wat is duurzame energie? Hoe kan je energie besparen? En hoe ziet de energie van de toekomst eruit? Het zijn enkele van de vragen die in de duurzame energielessen van Eneco aan bod komen. Eneco toert met het lessenpakket de scholen in Wallonië rond, met focus op de gemeenten waar de energieproducent haar windmolens bouwt.

“We vinden het ontzettend belangrijk om kinderen uit te leggen hoe windenergie werkt en wat het belang is van duurzame energie. Zo tonen we ons als een betrokken buurman, want we kiezen er resoluut voor om de dialoog aan te gaan. Zo willen we kinderen en volwassenen zo goed mogelijk informeren wanneer we bijvoorbeeld windprojecten bouwen, net omdat buurtbewoners vaak ongerust zijn omdat ze niet goed geïnformeerd zijn. Bij onze windmolens in Ciney stippelden we bijvoorbeeld een educatieve wandelroute uit waar wandelaars informatie krijgen.”

Miguel de Schaetzen

Eneco gaat als pionier in de verduurzaming van België vanaf september verder dan alleen maar de gemeenten waar het windturbines bouwt. Ook in Vlaanderen gaan dan de duurzame energieklassen van start. Bedoeling is om in het vijfde en zesde leerjaar van Vlaamse scholen les te geven over de effecten van de opwarming van de aarde en de manieren om die tegen te gaan. Eneco gaat niet alleen zélf de scholen rond, met het eigen personeel als ambassadeurs, maar biedt de lessen ook als pakket aan voor leerkrachten die les willen geven over duurzaamheid en groene energie.

Mark Van Hamme

Eneco België

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be