Ericsson Mobility Report: 5G opname nog sneller dan verwacht

 

  • 5G-abonnementen zullen naar verwachting stijgen tot 1,9 miljard in 2024, aangezien de operatoren de implementatie van 5G-apparaten opvoeren en gebruikers overschakelen naar 5G-apparaten

  • 5G-dekking zal naar verwachting tegen eind 2024 45% van de wereldbevolking hebben bereikt

  • In 2024 zullen 5G-netwerken naar verwachting 35% van het wereldwijde mobiele verkeer kunnen vervoeren

Het momentum en het enthousiasme voor 5G heeft gemaakt dat Ericsson (NASDAQ: ERIC) haar forecast heeft aangepast met 400 miljoen extra mobiele breedband abonnementen tegen eind 2024. De juni 2019 editie van het Ericsson Mobility Report voorspelt 1,9 miljard 5G-abonnementen - een stijging van bijna 27% ten opzichte van de voorspelde 1,5 miljard in de november 2018 editie van het rapport.

Andere verwachtingen zijn ook gestegen, als gevolg van de snelle opname van 5G-abonnementen. De 5G-dekking zal naar verwachting tegen eind 2024 45% van de wereldbevolking bereiken. Dit zou kunnen oplopen tot 65 procent, aangezien de technologie voor het delen van het spectrum het mogelijk maakt om 5G uit te rollen op LTE-frequentiebanden.

Communicatiedienstverleners in verschillende markten hebben 5G ingeschakeld na de lancering van 5G-compatibele smartphones. Dienstverleners in sommige markten stellen ook ambitieuzere doelen voor de dekking van de bevolking tot 90% in het eerste jaar.

Het sterke engagement van de leveranciers van chipsets en apparaten is ook de sleutel tot de versnelling van de 5G-adoptie. Smartphones voor alle belangrijke spectrumbanden zullen in de loop van dit jaar op de markt komen. Tegen eind 2019 worden wereldwijd meer dan 10 miljoen 5G-abonnementen verwacht, dit komt doordat 5G-apparaten steeds meer beschikbaar worden en meer 5G- netwerken in gebruik genomen worden.

De ingebruikname van 5G-abonnementen zal naar verwachting het snelst zijn in Noord-Amerika, met 63% 5G-abonnementen van alle verwachte abonnementen in de regio in 2024. Noordoost-Azië volgt op de tweede plaats (47%), en Europa op de derde plaats (40%).

 

5G is van start gegaan en dat in een snel tempo. Dit weerspiegelt het enthousiasme van de dienstverleners en consumenten voor de technologie. 5G zal een positieve invloed hebben op het leven van mensen en bedrijven en zal ook na het Internet of Things en de Vierde Industriële Revolutie winst boeken. Echter, alle voordelen van 5G kunnen enkel worden benut met de oprichting van een solide ecosysteem waarin technologie, regelgeving, veiligheid en industriepartners allemaal een rol spelen."
Fredrik Jejdling, Executive Vice President en Head of Networks, Ericsson

 

Het totale mobiele dataverkeer bleef wereldwijd stijgen in het eerste kwartaal van 2019, er was zelfs een stijging van 82% op jaarbasis. Voorspeld wordt dat het tegen eind 2024 131EB per maand zal bedragen; tegen dan zal 35% van het totale mobiele dataverkeer naar verwachting via 5G-netwerken gaan. Er zijn wereldwijd 1 miljard mobiele Internet of Things verbindingen, een cijfer dat naar verwachting zal stijgen tot 4,1 miljard tegen eind 2024, daarvan wordt 45% vertegenwoordigd door Massive Internet of Things. Industrieën die gebruik maken van Massive Internet of Things zijn onder meer nutsbedrijven met slimme meters, gezondheidszorg in de vorm van medische hulpmiddelen en de transportsector met trackingsensoren.

Het rapport van juni 2019 bevat ook drie artikels die samen met dienstverleners geschreven werden, en die een glimp tonen van de vooruitgang die gemaakt wordt in markten waarin 5G bijna uitgerold wordt, of die het reeds aan het implementeren zijn. 

Ericsson onderzoekt met Telstra in Australië hoe het de steeds groeiende vraag naar data en video kan managen met behoud van de ervaring van de consument, met name voor het streamen van live content. MTS in Rusland helpt om te beschrijven hoe mobiele netwerken moeten evolueren om het niveau van netwerkprestaties te garanderen dat aan de verwachtingen van de klant zullen voldoen tijdens de voorbereidingen voor 5G. Het artikel dat samen met Turkcell in Turkije is geschreven, gaat in op de manier waarop de netwerkprestaties en het dienstenaanbod worden beheerd in een succesvolle implementatie van FWA (fixed wireless access).


Lees hier het volledige Ericsson mobility report juni 2019

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be