Ericsson verwelkomt consultancybedrijf AE en Hogeschool PXL als eerste bewoners op 5G Life Campus

5G-netwerk vanaf vandaag toegankelijk op Corda Campus

  • Ericsson lanceert eerste 5G-netwerk in België op Corda Campus om Belgische bedrijven en start-ups de kans te geven om sleutelspelers te worden in de ontwikkeling van 5G.

  • Consultancybedrijf AE bouwt voorsprong uit op vlak van Internet of Things en Smart City.

  • Hogeschool PXL gaat volgende generatie stand-alone headsets voor Virtual en Augmented Reality testen op 5G Life Campus.

"Ik ondersteun initiatieven die een dynamisch ecosysteem creëren dat de Belgische economie toelaat om ervaring op te bouwen met nieuwe technologieën zoals 5G. Op die manier spelen we een voortrekkersrol in Europa als het aankomt op de ontwikkeling van nieuwe innovatieve diensten." 
Alexander De Croo, vicepremier en minister van Digitale Agenda, Telecom en Post.

                                                                    ***

Ericsson (NASDAQ: ERIC) en Corda Campus verwelkomen met Hogeschool PXL en consultancybedrijf AE de eerste bewoners op de eerste 5G Life Campus van België. PXL en AE zullen in de testomgeving nieuwe applicaties ontwikkelen en uittesten door gebruik te maken van de nieuwste technologieën voor de volgende generatie van mobiele netwerken.

“PXL en AE zijn de eerste die de mogelijkheden zien van wat Ericsson en Corda Campus hen met de 5G Life Campus bieden. Zij zullen de digitalisering in ons land helpen versnellen en zo de ontwikkeling van de Belgische economie stimuleren.”
Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson BeLux

“Het is fijn om te zien hoe twee, zeer verschillende, maar heel innovatieve bedrijven op de 5G-kar springen. Zowel studenten als onderzoekers en werknemers gaan als eerste nieuwe producten en diensten kunnen testen en ontwikkelen. Door nu al te experimenteren met het 5G-netwerk kunnen ze sneller groeien en zijn ze klaar zijn voor de hoogtechnologische toekomst."
Raf Degens, algemeen directeur Corda Campus 

AE, een consultancybedrijf in Business en ICT, vindt in de 5G Life Campus een partner om een voortrekker te zijn in België op vlak van Internet of Things.

“Innovatie en co-creatie zijn twee belangrijke aspecten voor AE. De 5G Life Campus biedt ons de mogelijkheid om onze voorsprong op vlak van nieuwe technologieën verder uit te bouwen. Door middel van een concreet programma met onder andere workshops, hackathons en opleidingen willen we samen met andere bedrijven, studenten en academici nieuwe ideeën ontwikkelen én uitvoeren. De 5G life Campus laat ons toe om ons klaar te stomen voor een toekomst waar alles met elkaar verbonden is, en dat nog voor het toegankelijk is voor het grote publiek."
Serge Craeghs, Business development manager van AE

Studenten experimenteren met 5G

Ook Hogeschool PXL was al een tijd op zoek naar mogelijkheden om met 5G te experimenteren. PXL kan via het eerste 5G-netwerk op Corda Campus verdere stappen zetten in het domein van Virtual en Augmented Reality, maar ook op vlak van Smart City en Smart Campus.

“We leiden via een continue verwevenheid met bedrijven en onderzoekers een nieuwe generatie IT’ers op. De 5G Life Campus geeft ons de mogelijkheid om te focussen op de technologie van morgen. Zo blijven we voortrekker in Vlaanderen en de Euregio.”
Ben Lambrechts, algemeen directeur PXL

“We kunnen via 5G Life Campus een aantal van onze onderzoeksprojecten een bijkomend perspectief bieden. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de volgende generatie stand-alone headsets waarmee we via 5G hogeresolutiebeelden kunnen streamen vanaf het internet, of aan toepassingen binnen het domein Internet of Things, waar we met 5G heel veel interessante mogelijkheden zien, dankzij de lage latency van het netwerk. De 5G Life Campus biedt onze studenten een unieke opportuniteit, zij kunnen nu al ontwikkelen voor het netwerk van morgen.”
Steven Palmaers, onderzoekshoofd van het PXL expertisecentrum Smart ICT

 

Over Ericsson 
Ericsson is ‘s werelds grootste leverancier van communicatietechnologie en -diensten met hoofdkwartier in Stockholm, Zweden. Het bedrijf helpt met meer dan 111.000 experten klanten in meer dan 180 landen met innovatieve oplossingen en diensten. Ericsson bouwt zo aan een meer verbonden toekomst waar iedereen en elke sector in staat is om zijn volledige potentieel te bereiken. De nettoverkoop in 2016 bedroeg SEK 222.6 miljard (USD 24,5 miljard). Ericsson is genoteerd op de Nasdaq Stockholm en NASDAQ in New York.
Voor meer informatie www.ericsson.com.


Over Corda Campus
Corda Campus is de internationaal toonaangevende technologie- en dienstencampus in de euregio. Ze heeft een magneetfunctie voor innovatieve ondernemingen en instellingen. Vanuit Hasselt zorgt de campus voor een gedreven business community voor tal van innoverende bedrijven en start-ups. Op de site werken vandaag al 3000 mensen in 200 bedrijven aan de producten en diensten van morgen. Corda Campus maakt deel uit van de LRM-groep.
Voor meer informatie www.cordacampus.com.

 

Bert Bouserie

Bepublic

Goele Lemmens

Communicatieverantwoordelijke Corda Campus, Corda Campus

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be