EuroCIS: Checkpoint baanbrekend voor retailers

Checkpoint zal op EuroCIS in Düsseldorf – de grootste Europese beurs voor retail technologie – hun allernieuwste artikelbeveiligingssysteem “NEO” en de UF-1 tonen, Checkpoint’s eerste RFID systeem voor onder de vloer. Naast deze twee oplossingen maken de experts van Checkpoint zich op voor de onthulling van een nieuwe generatie slimme retail oplossingen in hal 9 (stand D42), van 27 februari tot en met 1 maart 2018.

De geconnecteerde winkel in de praktijk

De blikvanger op EuroCIS 2018 is de nieuwe NEO-elektronica van Checkpoint Systems. De NEO- antennes worden draadloos onderling verbonden middels bluetooth. Een absolute primeur in de retail sector! Op die manier hoeven winkels hun antennes niet langer te verbinden via ondergrondse bekabeling – een duur en tijdrovend proces. Dankzij deze technologie en servicemogelijkheden via het netwerk is het investeringsrendement in een artikelbeveiligingssysteem maximaal. Checkpoint controleert live de status van het systeem en biedt online ondersteuning. Bovendien kunnen de alarmgegevens gesynchroniseerd worden naar de Cloud, voor realtime informatie om de besluitvorming aan te sturen.

Toenemende vraag naar plaatsbesparende beveiligingssystemen

Retailers stellen steeds hogere eisen aan het winkeldesign waardoor de vraag naar plaats besparende artikelbeveiligingssystemen aan de ingang/uitgang toeneemt. Checkpoint Systems speelt hierop in met de lancering van UF-1, een RFID vloerantenne. Dankzij de unieke, gepatenteerde RFID-technologie voegt UF-1 een compleet onzichtbare oplossing toe aan het voorraadbeheer. UF-1 is geschikt voor een waaier aan toepassingen. Zo is het zeer geschikt voor winkels met esthetisch ogende, open ingangen in winkelcentra waar het gebruik van een klassiek artikelbeveiligingssysteem beperkend is. Maar het is ook uitermate geschikt voor retailers die brede doorgangen nodig hebben zonder obstakels.

Verminder 'derving' en roep lege schappen een halt toe

Retailers die de stand van Checkpoint Systems bezoeken op EuroCIS (hal 9, stand D42), ontdekken hoe de unieke technologieën bijdragen om derving te beperken, lege schappen tot een minimum terugbrengen en de verkoop optimaliseren. Deskundigen met tientallen jaren ervaring lichten toe hoe retailers kunnen overzien wat er gebeurt in een winkel, hoe ze de strijd kunnen aanbinden met georganiseerde winkeldiefstal, en welke tags en labels de beste oplossing bieden voor elk type product en winkel.

Noot voor de redactie

Checkpoint houdt een infomoment voor de pers op zijn EuroCIS-stand op 27 februari 2018. Neem contact op met ons om hiervoor in te schrijven. Het infomoment bestaat uit twee delen: een Engelstalige versie om 13.00 uur en een Duitstalige versie om 14.00 uur.
 

Over Checkpoint Systems, Inc.
Checkpoint Systems is een wereldwijde leider in oplossingen voor de retail sector om de beschikbaarheid van producten te maximaliseren, voornamelijk voor dervingsbeheer en productzichtbaarheid. Checkpoint Systems is een divisie van CCL Industries. De oplossingen van de onderneming zijn gestoeld op meer dan 45 jaar ervaring met radiofrequentie technologie (RF), innovatieve oplossingen tegen diefstal en derving, toonaangevende software, RFID-hardware, en uitgebreide capaciteiten om producten te labelen, beveiligen en traceren van bron tot schap.
Voor meer informatie: www.checkpointsystems.com

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be