Eurofins breidt haar netwerk aan COVID-19 testcentra in België uit met 11 centra om veilig en makkelijk reizen mogelijk te maken

11 centra geopend op luchthavens, grote toegangswegen en treinstations

Eurofins heeft haar netwerk aan COVID-19 testcentra in België met 11 centra uitgebreid, verspreid over het hele land om veilig en makkelijk reizen mogelijk te maken.

  • Luchthavens: Luchthaven Brussel-Nationaal, Internationale Luchthaven Oostende-Brugge, Internationale Luchthaven Antwerpen
  • Treinstations: Station Brussel-Zuid
  • Andere locaties: Oudergem, Putte, Bilzen, Lievegem, Maldegem, Zele, Kortrijk

RT-PCR testen zijn beschikbaar in alle Eurofins testcentra in België. Eurofins Labo van Poucke biedt ook Snelle Antigeentesten aan. Voor het maken van een test, gelieve volgende website te consulteren;  https://trustoneapp.com/registration/belgium/index.html.

Ondanks de stijgende vaccinatiegraad in België blijft het testen op COVID-19 noodzakelijk om mogelijke broedplaatsen voor varianten van het virus tegen te gaan en zo de pandemie onder controle te houden. Dit is extra belangrijk door het toenemend aantal internationale vlieg- en reisbewegingen.

Om miljoenen reizigers veilig en makkelijk te laten reizen heeft de Eurofins Groep op een groot aantal goed bereikbare locaties nieuwe testcentra geopend. Eurofins biedt nu op ruim 1.000 testlocaties binnen Europa reizigers de mogelijkheid aan om zich te laten testen.  Eurofins wil de komende periode dit netwerk verder blijven uitbreiden om een zo breed mogelijke dekking te realiseren. De afgelopen zes weken zijn er ongeveer 500 testlocaties bijgekomen, verspreid over 20 Europese landen.

Luchthavens spelen een belangrijke rol in vrijetijdsreizen. Eurofins plaatste hiervoor testcentra neer op 40 verschillende luchthavens binnen Europa en beschikt over 30 testcentra op grote treinsstations, met name Brussel-Zuid en het station van Parijs Roissy. In zeehavens zoals Southampton, Athene en Barcelona kan getest worden voor reizen op cruiseschepen. Deze testlocaties vormen een aanvulling op het bestaande netwerk van Eurofins.

Bovendien biedt Eurofins de zogenoemde ‘drive-through-testlocaties’ aan op verschillende belangrijke toegangswegen naar luchthavens. Onlangs werden er zo’n testlocaties geopend in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Alsook worden er heel wat mobiele testbussen ingezet doorheen Europa, waaronder ook in België.

Eurofins blijft investeren in het vergroten en verder verbeteren van laboratoriumcapaciteit en de ontwikkeling van  IT-oplossingen om snelle doorlooptijden voor testresultaten te kunnen blijven garanderen. Om internationale reizigers te helpen in hun zoektocht naar een testcentrum in het land van verblijf stelt Eurofins een web portal ter beschikking waarop alle COVID-19 informatie beschikbaar is en waarop testafspraken kunnen worden gemaakt. Deze is beschikbaar in 19 talen.

***

Voor meer informatie bezoek: https://www.covid19testing.eu/ of neem contact op met:
Investor Relations
Eurofins Scientific SE
E-mail: ir@eurofins.com

Opmerkingen voor de redacteur:

Eurofins - wereldleider in bioanalyse
Eurofins - Testing for Life - is opgericht in 1987 en is sinds die tijd uitgegroeid tot een gerenommeerd laboratoriumnetwerk. De multinational beschikt in meer dan 50 landen over zo’n 900 laboratoria waar 55.000 mensen werken. Eurofins biedt een breed portfolio aan van meer dan 200.000 analytische methoden.
Eurofins aandelen zijn genoteerd aan de Euronext Paris Stock Exchange.

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be