Eurofins klaar om 30 extra covid-19 testcentra te openen in ons land

Testcapaciteit voor steden en gemeenten vergroot daardoor met 4500 testen per dag

Eurofins, de specialist in laboratoriumonderzoek, staat klaar om tegen februari tussen de 20 en 30 extra testcentra te openen. Eens operationeel zijn de centra samen goed voor een bijkomende testcapaciteit van 4500 coronatesten per dag. Eurofins kan zo de steden en gemeenten helpen met het in kaart brengen van nieuwe besmettingen en het indammen van broeihaarden. Mensen die een vliegreis plannen, kunnen er trouwens voor het eerst ook terecht voor een negatief testcertificaat als het land van bestemming dat vereist.

De dreiging van een derde golf coronabesmettingen hangt als een donkere schaduw boven onze samenleving. Experten waarschuwen dat de impact van zo’n mogelijke derde golf nog zwaarder kan zijn dan bij de eerste twee golven.

Eurofins gaat daarom zijn testcapaciteit verder opschalen om de lokale besturen bij te staan in de strijd tegen covid-19. De federale overheid wil tegen januari namelijk de testcapaciteit drastisch opschroeven tot 114.500 testen per dag. Die testen worden grotendeels uitgevoerd door de universitaire labo’s aangesloten bij het zogenaamde federale testplatform bis, maar de privélabo’s zijn klaar om grote volumes over te nemen.

 

“De laatste weken hebben we een 20-tal laboranten aangeworven om  tegemoet te komen aan de gestegen vraag naar testen. Nu het weer mogelijk is om ook mensen zonder symptomen te testen, schalen we op en werven we opnieuw mensen aan. We zijn in staat om op korte termijn tussen de 20 tot 30 extra testcentra te openen verspreid over het hele land. Samen kunnen daar dagelijks 4500 testen worden afgenomen die in onze labo’s in Kortrijk en Brugge worden geanalyseerd”, zegt Tibo De Moor, directeur klinische diagnostiek bij Eurofins.


Op maandag 7 december 2020 opent Eurofins een nieuw testcentrum in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node. Dat is ondertussen al het derde centrum van Eurofins, na dat van Sint-Lambrechts-Woluwe en Oudergem. Het centrum in Sint-Joost-ten-Node zal 3 maanden open zijn. Het komt in het Royal-gebouw in de Sint-Franciscusstraat 56, waar eerder ook al het Rode Kruis een testcentrum uitbaatte. Het centrum is van maandag tot vrijdag open, telkens van 8u tot 17u. Mensen kunnen er op vertoon van een cpc-code (via contact tracing) of een medisch voorschrift (via de huisarts) terecht voor de afname van een pcr-test. 

Certificaat voor vliegtuigpassagiers

Nieuw is dat in die centra ook mensen terecht kunnen voor een negatief testcertificaat als ze per vliegtuig willen afreizen naar een land waar zo’n attest vereist is. Tot nu toe kan dit alleen worden bekomen in het testcentrum op Brussels Airport, dat ook door Eurofins wordt uitgebaat. Daar zijn sinds de start in september al 30.000 testen afgenomen.

 

Contact:

Tibo Demoor

Directeur klinische diagnostiek

tibodemoor@eurofins.com

0470 265 074


 

Over Eurofins

Het beursgenoteerde Eurofins is gespecialiseerd in laboratoriumonderzoek en -advies. De groep is wereldwijd marktleider in bio-analytische testen voor de farma- en voedingsindustrie, water, milieu en farmaceutische producten. Eurofins beschikt over uitgebreide wetenschappelijke en technologische expertise om autoriteiten en bedrijven te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Eurofins is actief in 50 landen en telt 50.000 werknemers verdeeld over meer dan 800 moderne laboratoria. In België stelt het 700 mensen tewerk. Het hoofdkantoor bevindt zich in Brussel. 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be