Eurofins verviervoudigt testcapaciteit op Brussels Airport voor terugkerende vakantiegangers

Tot 8.000 coronatesten per dag voor reizigers die uit rode zone komen

Eurofins, de specialist in laboratoriumonderzoek, schroeft zijn testcapaciteit in het testcentrum op Brussels Airport drastisch op. Vanaf morgen kunnen er per dag tot 8.000 vliegtuigpassagiers getest worden die terugkeren uit een rode zone. Eurofins ondersteunt zo de maatregelen van het Overlegcomité die ervoor moeten zorgen dat het aantal coronabesmettingen niet opnieuw de hoogte ingaat.

Sinds vandaag gelden er strengere maatregelen voor vakantiegangers die minstens 48 uur in een rode zone hebben verbleven. Ze moeten zich verplicht laten testen op de dag van hun terugkeer. Vervolgens moeten ze in quarantaine. En na zeven dagen volgt een tweede coronatest. De overheid wil vermijden dat inreizende vakantiegangers het coronavirus weer zouden binnenbrengen.

Eurofins, dat al sinds september actief is op Brussels Airport met een Covid19- testlabo, vergroot nu zijn testcapaciteit. Van 2.000 PCR-testen per dag schaalt het bedrijf op naar 8.000 testen per dag.

“We waren hier op voorbereid, omdat we weten dat alles wat met het virus te maken heeft onvoorspelbaar is. Het opschalen zal dan ook zonder veel problemen verlopen. Ik denk dat de hele samenleving er gebaat bij is dat het virus niet weer opflakkert en al zeker niet de mutatie die nu in het Verenigd Koninkrijk circuleert. De laatste weken hebben we al voorbereidingen getroffen om te kunnen inspelen op eventuele wijzigingen in de teststrategie op de luchthaven. Zo hebben we extra apparatuur in gereedheid gebracht. We zijn klaar”, zegt Tibo Demoor, Managing Director Clinical Diagnostics bij Eurofins. 


De verplichte tests voor terugkerende reizigers die een 16-cijferige code krijgen, zijn gratis. 

Eurofins heeft al ruime ervaring met Covid19-testen. Sinds begin oktober voerde het reeds 65.000 testen uit op Brussels Airport. Het heeft in Brussel nu ook 3 bijkomende testcentra operationeel. Afgelopen zomer testte het bedrijf alle aanwezigen tijdens de Grote Prijs van België Formule 1 op het circuit van Spa-Francorchamps.

 

Contact:

Tibo Demoor

Managing Director Clinical Diagnostics, Eurofins

tibodemoor@eurofins.com

0470 265 074

 

Over Eurofins

Het beursgenoteerde Eurofins is gespecialiseerd in laboratoriumonderzoek en -advies. De groep is wereldwijd marktleider in bio-analytische testen voor de farma- en voedingsindustrie, water, milieu en farmaceutische producten. Eurofins beschikt over uitgebreide wetenschappelijke en technologische expertise om autoriteiten en bedrijven te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Eurofins is actief in 50 landen en telt 47.000 werknemers verdeeld over meer dan 800 moderne laboratoria. In België stelt het 700 mensen tewerk. Het hoofdkantoor bevindt zich in Brussel.

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be