Examens in zicht, maar jobstudenten staan klaar in het verlengd weekend

Uitzendbureau Deltaworx schakelt studenten in om bedrijven uit de nood te helpen

De zon is in het land en daarom nemen veel Belgen snel nog een dag extra verlof om van een lang verlengd weekend te genieten. De horeca spreekt van een topweekend, terwijl bedrijven uit andere sectoren ook moeten blijven draaien. Om die tijdelijke drukte te kunnen opvangen, zetten horeca en andere bedrijven dit weekend gretig jobstudenten in. Alleen: de examens staan voor de deur. Toch lijkt dat studenten niet tegen te houden om bij te klussen. Met dank aan de flexibele studietrajecten. Dat stelt Deltaworx, het grootste studentenuitzendkantoor van Vlaanderen. Het kantoor vult dit weekend alleen al 196 unieke jobs in met behulp van studenten.

Terwijl kustgemeenten wanhopig op zoek zijn naar voldoende redders voor het verlengde weekend, vinden horeca en andere bedrijven nog voldoende studenten om het extra werk op te vangen. Veel studenten zien het verlengde weekend net voor de examens als het ideale moment om een extra centje bij te verdienen. Volgens de 23-jarige Jeroen Poels, oprichter van Deltaworx is dat toe te schrijven aan de flexibele studietrajecten.

 

Jeroen Poels, oprichter van Deltaworx:

“Het is eenvoudiger dan vroeger om van je standaard studietraject af te wijken. Veel studenten pakken een paar vakken mee naar het volgende academiejaar en vinden het niet erg om iets langer over hun totale studie te doen. Daardoor gaan ze in sommige jaren een minder drukke examenperiode tegemoet. Dat betekent dat ze meer tijd hebben om de armen uit de mouwen te steken en werkervaring op te doen als jobstudent.”

 

Last minute, toch voorbereid

De telefoon van het uitzendkantoor Deltaworx staat deze dagen roodgloeiend. Niet alleen de horeca, maar ook grotere bedrijven, waar de administratie op volle toeren moet blijven draaien, zijn naarstig op zoek naar extra werkkrachten om het werk tijdens het verlengde weekend gedaan te krijgen. Dat werk is niet zomaar weggelegd voor om het even welke student. Bedrijven willen ervaren studenten.  

 

Jeroen Poels:

“Dit verlengde weekend vult Deltaworx alvast 196 unieke studentenjobs in. En de aanvragen blijven binnenstromen. Gelukkig hebben we een zeer uitgebreide database met ervaren studenten. Ze komen uit verschillende studierichtingen en zijn door ons allemaal opgeleid en meteen inzetbaar in  diverse sectoren. Daarom kunnen we de vele lastminute aanvragen snel invullen. Het kost ons maar een paar telefoontjes om obers, fotografen en poetsers morgen klaar te hebben staan.”

Jeroen Poels

CEO & Founder Deltaworx

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be