Facebook bedankt Belgische groepsbeheerders

 

Beste journalist,

Wij hebben gisteren een heleboel bijzondere Belgische beheerders van Facebook-groepen ontmoet. Allemaal groepen die op hun manier mensen samenbrengen over de meest uiteenlopende onderwerpen: van leesclubs tot de zoektocht naar werk tot hulp bij het oplossen van opvoedingsvragen. Tijdens een diner hebben we deze beheerders kunnen spreken en vooral ook kunnen bedanken voor hun werk.

Dat Facebookgroepen zo populair zijn in België is wellicht niet zo gek. België is van oorsprong een land waarin mensen zich graag engageren in het verenigingsleven over een grote diversiteit aan onderwerpen: van postzegels tot muziek, van lotgenoten tot aan netwerken. Het is mooi om te zien dat deze cultuur zich ook op Facebook voortzet. Het opvallende aan deze verschillende groepen is dat er altijd gedreven en passievolle mensen zijn die een groep beheren. In hun vrije tijd weten zij mensen te samen te brengen rondom de meest uiteenlopende onderwerpen. Deze beheerders zijn de online variant van de verenigingsvoorzitter, maar staan veel minder in de schijnwerpers. Die mensen verdienen – namens Facebook en namens de leden van alle groepen in België – een pluim voor hun belangrijke werk.

Om alle Belgische beheerders van een Facebookgroep te bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar, maakte Facebook België een speciale bedankvideo (zie bijlage). In de video zijn verschillende beheerders te zien die door Facebook in het zonnetje zijn gezet. Zo zien we onder andere de beheerders van groepen als ‘Ge zij van Schoten als ge...’, 'BeTech', ‘Wat eten we vandaag’ en 'N.E.S.T. - Voor jonge weduwen met kinderen'

Goed om te weten: in 2018 organiseert Facebook voor de eerste keer het Facebook Community Summit in Europa. Op 8 en 9 februari zullen groepsbeheerders uit heel Europa in Londen samenkomen, ook uit België. Daar krijgen zij de kans om deel te nemen aan workshops en panels die zijn gericht op het leren van nieuwe vaardigheden, het toepassen van nieuwe hulpmiddelen en advies over het beheren van een community. Deelnemers zullen met en van elkaar leren, ervaringen uitwisselen, en van Facebook horen aan welke producten er gewerkt wordt om te helpen bij het creëren van een veilige en ondersteunende community.

Na het gelijknamige evenement dat eerder dit jaar in Chicago werd georganiseerd zijn er verschillende nieuwe features ontwikkeld, om tegemoet te komen aan de wensen van de groepsbeheerders.

Laat gerust weten als je nog meer informatie wenst!

Vriendelijke groeten namens Facebook Benelux,

Sander

Facebook NL_final.mp4

MP4 - 231 Mb

Facebook NL.srt

SRT - 2.0 Kb

Tineke Meijerman

Woordvoerster Facebook Benelux, Facebook

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be