Fanclub 1895 heeft 11 nieuwe vertegenwoordigers in zijn Fanboard

Primeur: Enja Van Rillaer eerste vrouwelijke vertegenwoordigster van supportersfederatie Rode Duivels en Red Flames

1895 Official Belgium Fan Club, de officiële supportersclub van al onze nationale voetbalploegen, heeft na twee jaar opnieuw 11 vertegenwoordigers verkozen voor zijn Fanboard. Voor het eerst in het bestaan van de supportersfederatie die de 254 supportersclubs in België vertegenwoordigt, zetelt een vrouw in het adviesorgaan. De Vlaams-Brabantse Enja Van Rillaer zal samen met haar 10 collega’s de komende twee jaar verder bouwen aan een goede relatie tussen de Voetbalbond, de Rode Duivels en de Red Flames en het supporterslegioen. Het doel is om tegen het Wereldkampioenschap 2022 in Qatar 25.000 trouwe supporters te tellen.

Lagere ticketprijzen, een focus op kinderen en een betere dialoog tussen de supporters en de Rode Duivels en Red Flames. Het zijn slechts enkele realisaties van de supportersvertegenwoordiging van de nationale voetbalploegen van ons land. Elke twee jaar kiezen de fanclubs 11 vertegenwoordigers, voor elke provincie van het land en Brussel één. Vijf vertegenwoordigers verlengen hun aanwezigheid in het Fanboard, dat ook zes nieuwe gezichten verwelkomt. 

“In juni brachten alle fanclubverantwoordelijken in hun provincie online hun stem uit. Ik ben blij dat we voor het eerst in ons bestaan een vrouwelijke afgevaardigde hebben, maar ook de trouwste voetbalsupporter van België mogen we opnieuw verwelkomen. Dat maakt dat we een goede mix van ervaring en vers bloed hebben in ons symbolisch ‘elftal’.”
Tijs Cools, Fan Relationship Coordinator bij de Belgische Voetbalbond

Stem van de 254 supporterclubs in België

De spreekbuis van de supporters van de Rode Duivels en Red Flames krijgt met Enja Van Rillaer uit Vlaams-Brabant voor het eerst sinds het officieel bestaan in 2015 een vrouw in het team. En met Luikenaar Guy Mélen heeft het ook de trouwste supporter van het land in de rangen. Samen met de andere vertegenwoordigers van de provincies en Brussel zullen zij maandelijks met de Voetbalbond bespreken wat er leeft bij voetbalsupporters van België. Daarnaast brengen zij ideeën aan om het aantal trouwe supporters van onze Rode Duivels en Red Flames verder te laten groeien. 

25.000 supporters tegen WK 2022

Vandaag telt de officiële supportersfederatie van de Rode Duivels en Red Flames 17.500 supporters die regelmatig wedstrijden van de Duivels en Flames bijwonen. Dat aantal wil Fanclub 1895 met het oog op het Wereldkampioenschap 2022 in Qatar met hulp van de 11 nieuwe vertegenwoordigers optrekken naar 25.000. Daarvoor zal het Fanboard nieuwe initiatieven ontwikkelen om trouwe supporters te belonen. 

“De voorbije jaren hebben we voor de leden van 1895 al diverse acties op touw gezet. Denk aan de voorrang op tickets voor de thuiswedstrijden van de Rode Duivels en Red Flames, de tickets voor uitwedstrijden, de korting in de officiële webshop van de Voetbalbond of exclusieve evenementen zoals het bijwonen van open trainingen van onze nationale ploegen met de familie. Daar zullen we het komende jaar nog een aantal initiatieven aan toevoegen om extra supporters aan te trekken.”
Tijs Cools van de KBVB

Wie lid wil worden van Fanclub 1895, kan terecht op de website van de Voetbalbond.

De 11 nieuwe vertegenwoordigers van het Fanboard

 1. Antwerpen: Tom Ploegaerts (38 jaar) uit Niel 
 2. Brussel: Renaud Vanhaelen (34 jaar) uit Braine-le-Comte
 3. Henegouwen: Jonathan Ghislain (39 jaar) uit La Louvière
 4. Limburg: Wesley Ceulemans (34 jaar) uit Herk-de-Stad
 5. Luik: Guy Mélen (45 jaar) uit Soumagne
 6. Luxemburg: David Massaud (47 jaar) uit Athus
 7. Namen: Alain Gerard (60 jaar) uit Ciney
 8. Oost-Vlaanderen: Gijs Van Droogenbroeck (41 jaar) uit Gentbrugge
 9. Vlaams-Brabant: Enja Van Rillaer (22 jaar) uit Haacht
 10. Waals-Brabant: Johnny Pinchart (33 jaar) uit Genval
 11. West-Vlaanderen: Alain Mahieu (54 jaar) uit Oostkamp

Stefan Van Loock

Press & media officer @BelRedDevils and @BelRedFlames, RBFA

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be