Fanclub Rode Duivels en Red Flames doopt leden om tot Belgian Red Insiders

1895 Official Belgian Fan Club viert vandaag 10de verjaardag

De officiële fanclub van onze nationale elftallen 1895 viert vandaag haar 10-jarig jubileum. Een gebeurtenis die de Koninklijke Belgische Voetbalbond niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan en het moment om de nieuwe naam van de 1895-leden te onthullen. Voortaan gaan zij door het leven als Belgian Red Insiders, het hart van het supporterslegioen. “Met het EK, de Nations League en het WK voor de Rode Duivels en het EK voor de Red Flames in het vooruitzicht willen we het komende anderhalf jaar doorgroeien tot een nog grotere supportersfamilie als Belgian Red Insiders”, zegt Tijs Cools, Fan Relationship Coordinator van de KBVB en het gezicht van 1895.

Flashback naar 25 maart 2011 in Wenen. De Rode Duivels verslaan Oostenrijk tijdens een kwalificatiewedstrijd voor het EK 2012 met twee doelpunten van Axel Witsel. Op de tribunes voor het eerst sinds jaren meer dan 2.000 Belgische supporters die zijn meegereisd. Die massale aanwezigheid betekent het startschot van 1895, de officiële fanclub van de Belgische nationale elftallen. Tien jaar later zijn er 251 fanclubs - bijna ééntje onder elke kerktoren - verenigd onder de 1895-vlag en telt het supporterslegioen meer dan 6.000 geregistreerde leden.

“Toenmalig CEO Steven Martens heeft die avond aan Erik Reynaerts gevraagd om zijn schouders onder een nieuw supportersorgaan te zetten. 1895, verwijzend naar het ontstaan van de KBVB, was geboren. Twee jaar later stonden we al met 10.000 supporters in Glasgow om onze Rode Duivels aan te moedigen en als founding father heeft Erik datzelfde jaar onder meer het Fan Board als adviesraad opgericht. Jammer genoeg sloeg het noodlot toe tijdens EURO2016 vlak na de wedstrijd tegen Hongarije in Toulouse. Plots moesten we afscheid nemen van ons boegbeeld Erik, maar hij zit nog altijd in onze harten.”
Tijs Cools, Fan Relationship Coordinator KBVB

Nieuwe roepnaam
Dankzij het succes van de nationale elftallen groeide 1895 de afgelopen 10 jaar explosief. Intussen is het een organisatie die vele andere Europese landen inspireert om ook hun achterban te betrekken en te mobiliseren voor het voetbal. Naar aanleiding van de tiende verjaardag van 1895 krijgen de leden een nieuwe roepnaam, de “Belgian Red Insiders”, gekozen door een panel van 250 trouwe fans.

“Onze nieuwe naam weerspiegelt dat wij de kern, zeg maar het hart, van het Belgische supporterslegioen zijn. Als Belgian Red Insiders willen we onze Rode Duivels naar een eerste prijs stuwen, onze Red Flames aanvuren tijdens het EK in Engeland en tegen eind 2022 één grote voetbalfamilie met heel veel nieuwe leden zijn. Via de nieuwe RBFA-app en onze nieuwsbrief zullen onze Red Insiders altijd op de eerste rij zitten en via het Fan Board zullen ze hun stem kunnen laten horen als trouwste supporters.”
Tijs Cools, Fan Relationship Coordinator KBVB

Als Red Insider dichter bij Duivels en Flames
Wie 25 euro overheeft voor het lidmaatschap krijgt er wel heel wat voor in de plaats. Zo heeft een Belgian Red Insider niet alleen korting en voorrang voor een ticket bij thuiswedstrijden, hij of zij kan ook nog vier bijkomende tickets per thuiswedstrijd aankopen en exclusieve toegang tot tickets voor uitwedstrijden. Daarnaast heeft elke geregistreerde fan ook voorrang om de open trainingen van de Rode Duivels en de Red Flames bij te wonen zodra de huidige pandemie dat toelaat en is er korting op truitjes en andere accessoires van onze nationale elftallen. Leden krijgen ook een gepersonaliseerd welkomstpakket, sparen loyaliteitspunten per bijgewoonde wedstrijd en kunnen ook regelmatig meedoen aan wedstrijden met exclusieve prijzen.

“Het belangrijkste voor velen is het feit dat ze als trouwe fan vaker en dichter bij de spelers en speelsters kunnen komen dankzij onze events. Door de pandemie ligt dat verenigende aspect van onze organisatie, zowel supporters van bijvoorbeeld Aarlen tot in Adinkerke of Doornik tot Zolder samenbrengen als de Red Insiders verbinden met onze internationals, momenteel stil. Maar we hopen dat de Covid-19-cijfers snel de goede richting uitgaan zodat we toch de successen van onze nationale teams in de stadions of in elkaars nabijheid in open lucht onder de Belgische driekleur kunnen vieren.”  
Tijs Cools, Fan Relationship Coordinator KBVB

Wie Belgian Red Insider wil worden, downloadt de gloednieuwe mobiele applicatie van de KBVB, de RBFA-app, beschikbaar in de Apple App Store of de Google Play Store. Via deze app zal het binnenkort mogelijk zijn om je te registreren bij een lokale fanclub of de online fanclub.

Pierre Cornez

Press Officer RBFA

Ken Standaert

PR Consultant Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be