Financieringsadviseur The Harbour opent kantoren in elke Vlaamse provincie

Na West-Vlaanderen krijgen Vlaams-Brabant en Limburg binnenkort ook eigen kantoor

Financieringsadviseur The Harbour strijkt neer in Roeselare om van daaruit West-Vlaamse ondernemers en kmo’s op zoek naar groeifinanciering te begeleiden. Door het stijgend aantal aanvragen en om in te spelen op nabijheid zal het funding agency in elke Vlaamse provincie kantoren openen. Naast de bestaande kantoren in Gent en Antwerpen volgen na West-Vlaanderen binnenkort ook nog Vlaams-Brabant en Limburg. Om al die lokale ondernemingen te helpen groeien, wil The Harbour tegen eind 2022 zo’n 100 adviseurs tellen.

Funding agency The Harbour helpt ondernemingen aan groeifinanciering vanaf een bedrag van 100.000 euro. Het bedrijf bestaat nog maar sinds 2018, maar ruim 300 ondernemingen haalden via de financieringsadviseurs van The Harbour samen al 47 miljoen euro op bij banken, overheden, fondsen, privé-investeerders en via crowdlendingplatformen. En de vraag naar financiering bij Vlaamse kmo’s neemt alleen maar toe. Na kantoren in Antwerpen en Gent plant The Harbour nu ook zijn vlag in West-Vlaanderen, met een nieuwe vestiging in Roeselare.


“West-Vlaanderen is voor ons een logische volgende stap. Hard werken, innovatie en ondernemerschap zitten echt in het West-Vlaamse DNA. De provincie heeft al heel veel straffe bedrijven voortgebracht, die ook buiten hun eigen provincie een ijzersterke reputatie hebben opgebouwd. Er staat nu een nieuwe generatie van ondernemers en kmo’s klaar. Die willen we helpen groeien.”

- Aelbrecht Van Damme, mede-oprichter van The Harbour

“Het is voor ons belangrijk om dicht bij de ondernemers te staan. We merken dat ze hun financieringsvragen fysiek met onze adviseurs willen bespreken, en de coronacrisis heeft die nood alleen maar doen toenemen. Daarom trekken we onze nabijheidsstrategie volop door en gaan we in elke provincie een kantoor openen want vanuit heel Vlaanderen is het aantal aanvragen dat we wekelijks krijgen explosief gestegen.”


- Matthias Browaeys, mede-oprichter van The Harbour

Van 13 naar 100 medewerkers

Begin 2021 telde The Harbour 13 medewerkers, maar intussen is dat aantal verdrievoudigd naar zo’n 40 knappe koppen en zoekt het bedrijf nog meer financieel en economisch talent. Voor elk nieuw lokaal team dat ondernemers zal begeleiden bij het ophalen van groeifinanciering zoekt The Harbour drie verschillende profielen. Een Funding Advisor vertaalt hun toekomstplannen in concrete financieringsnoden en stelt de ideale financieringsmix samen, de Financial Advisor buigt zich over de cijfers en de Senior Manager is de ervaren spelverdeler die de verschillende dossiers coördineert en het lokale kantoor leidt. The Harbour hoopt tegen eind 2022 zo’n 100 adviseurs in huis te hebben om aan alle noden van de ondernemers te voldoen.

“De vacature voor het meest ervaren profiel van Senior Manager, die het West-Vlaamse kantoor zal trekken, is bijvoorbeeld nog niet ingevuld. Die zoektocht loopt nog, maar het moet iemand worden die het lokale ondernemerslandschap door en door kent, en begrijpt op welke obstakels ondernemers botsen op hun groeipad.”

- Marijke Van de Sompele, General Manager van het filiaal in Roeselare

Kandidaten voor deze functie vinden meer uitleg over deze vacature op de website van The Harbour, maar ook voor de andere kantoren waaronder de toekomstige uitvalsbasissen in Vlaams-Brabant en Limburg zoekt The Harbour dus nieuwe collega’s.

Adres van het West-Vlaamse kantoor van The Harbour:
The Harbour, Hoogleedsesteenweg 348, 8800 Roeselare

 

Marijke Van de Sompele

General Manager, The Harbour Roeselare

Matthias Browaeys

Co-founder, The Harbour

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be