Financieringsbureau The Harbour wijst ondernemers met slimme tool weg naar groeikapitaal

Financieringswijzer brengt duidelijkheid in financieringskluwen voor kmo’s

Het Gentse bedrijf The Harbour, dat kmo’s begeleidt in hun zoektocht naar groeifinanciering, lanceert een slimme online assistent die ondernemers aan de hand van eenvoudige vragen toont via welke financieringsvormen ze extra geld kunnen ophalen om verder te groeien. Met de Financieringswijzer komt de start-up tegemoet aan de steeds groter wordende vraag rond financieel advies bij ondernemers. Maandelijks helpt The Harbour een stijgend aantal ondernemers om het bos door de bomen te zien in het financieringslandschap in ons land.

82% van de Belgische kmo’s ervaart vandaag problemen om extra centen te vinden om hun groei te financieren.  Een beperkte financiële kennis en een onoverzichtelijk kluwen aan financieringsmogelijkheden liggen aan de basis. Zo zijn er heel wat overheidsleningen die onder de radar blijven, zijn er verschillende schijnbaar gelijkaardige bankproducten, en zijn niet alle investeerders geïnteresseerd in hetzelfde type bedrijven. De Financieringswijzer moet meer duidelijkheid scheppen voor ondernemend Vlaanderen.

“Brochures en websites die een poging doen om alle financieringsopties in kaart te brengen, laten ondernemers dan wel kennismaken met de verschillende opties, maar het blijft onduidelijk welke opties het best bij de specifieke situatie van het bedrijf passen. Onze tool geeft ondernemers de juiste handvaten om aan hun financieringszoektocht te beginnen. Onze Financieringswijzer houdt namelijk rekening met de specifieke situatie van je bedrijf.”

Matthias Browaeys, co-founder van The Harbour

Financieringslandschap staat niet stil

Op basis van een specifieke vragenlijst brengt de online assistent van The Harbour de financieringsalternatieven op waar een ondernemingvoor in aanmerking komt. Daarbij berekent de Financieringswijzer ook meteen het slagingspercentage van elke financieringsvormen geeft het een overzicht van de voorwaarden waar een bedrijf aan moet voldoen. Met die inzichten kan elke ondernemer van start gaan om een concreet financieringsplan op te stellen. Filip Celen, Strategic Growth Officer binnen The Harbour, leidde de maandenlange ontwikkeling van de Financieringswijzer in goede banen.

Hoe eenvoudig onze tool werkt voor ondernemers, zo complex is het onder de motorkap. Er spelen verschillende zaken op elkaar in. Er kwam dus heel wat bij kijken om de kennis die we in huis hebben te automatiseren. Maar net daardoor biedt de tool ook écht een antwoord op de vragen waar veel ondernemers mee worstelen. We blijven de Financieringswijzer ook bijwerken, omdat het financieringslandschap in België niet stilstaat.”

Filip Celen, Strategic Growth Manager bij The Harbour

Stijgend aantal financieringsaanvragen per maand

Dat er nood is aan een slimme tool bewijst de stijgende vraag om financieel advies bij ondernemers. De complexiteit van de financieringsmogelijkheden deed de populariteit van financieringsadviseurs de afgelopen jaren sterk stijgen. The Harbour groeide op twee jaar uit tot een onderneming van 30 medewerkers. In 2022 verwacht het bedrijf zelfs 100 mensen in dienst te hebben. The Harbour alleen al krijgt maandelijks steeds meer aanvragen binnen van ondernemers. Met de Financieringswegwijzer wil The Harbour ondernemers dan ook beter en sneller helpen.

 “We blijven dagelijks meer aanvragen krijgen dan we kunnen behandelen, dus we hopen dat deze tool een uitkomst biedt. Ondernemers die dat wensen, kunnen ook een gratis call inboeken met een van onze adviseurs die de resultaten dan toelichten”

Filip Celen  Strategic Growth Manager bij The Harbour

De Financieringswijzer is gratis beschikbaar via www.financieringswijzer.be

FIlip Celen

Strategic Growth Manager, The Harbour

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be