Ford Trucks Belgium opent eerste zeven dealerships in ons land

Ook eerste webshop voor trucks in België schiet uit de startblokken

Ford Trucks opent de eerste zeven dealerships van het merk in ons land en dit amper drie maanden na de aankondiging van hun komst naar België. Met bijna één dealer per provincie wil het merk langzaam maar zeker de truckmarkt veroveren. “Alle dealers zullen meteen een 24/7 service bieden”, luidt het bij Herman Noyens Trucks, de Kempense invoerder. “Ook onze webshop is geopend, de eerste voor trucks in België. Daar kunnen bedrijven hun vrachtwagens ook online samenstellen én bestellen.”

Ford Trucks maakte nog maar pas in maart bekend dat Herman Noyens Trucks de invoerder van het merk in België wordt. Maar inmiddels hebben de Kempenaars al stevig hun voet op het gaspedaal gezet en maken ze de eerste zes dealerships bekend. Die openen vandaag de deuren in Koksijde, Maldegem, Courcelles, Wielsbeke, Genk en Welkenraedt. Met het hoofdkantoor in Geel erbij, is dus al bijna elke provincie bediend.

“De voorbije maanden hebben we via verschillende kanalen  potentiële dealers gezocht. De keuze van de zes huidige dealers maakten we op basis van ervaring in de sector, de bestaande faciliteiten, hun toekomstvisie en de 24/7 ‘road service’ die ze aanbieden. Het zijn stuk voor stuk dealerships die de nodige kennis dus in huis hebben. Hierdoor kunnen we meteen op een goed niveau starten. Dat is uiteraard ook wat de klanten verwachten.”

Nathalie Noyens, Gedelegeerd bestuurder van Ford Trucks België

Ambitieus dealernetwerk 

Zowel de dealers als de invoerder geloven sterk dat er een potentiële markt is voor het truckmerk in België. Zo plant de invoerder om binnen de vijf jaar zo’n vijf procent marktaandeel te veroveren. Met de uitrol van het eerste dealernetwerk, zijn de verwachtingen hoopvol. De eerste dealermeeting vond ook zopas plaats in de hoofdzetel van Ford Trucks België en de dealers zijn klaar voor de start. 

“We hebben in maart bekend gemaakt dat we dit eerste jaar zeker vijf dealerships wilden openen. Intussen zijn het er al zeven geworden. We zijn dan ook ontzettend trots om op korte termijn al zo’n dekking te kunnen aanbieden. Onze flagshipstore in Turnhout, waar we het hoofdhuis van Ford Trucks Belgium vestigen, die zal klaar zijn in het voorjaar 2022. Daarnaast zijn er verschillende dealers, zoals die in Koksijde en Courcelles, die momenteel werken aan nieuwe vestigingen die ook in 2022 de deuren openen.”

Nathalie Noyens, Gedelegeerd bestuurder van Ford Trucks België

Full afterservice en webshop 

Alle dealers hebben een verkooppunt waar klanten welkom zijn om hun voertuig te kiezen. Maar ook aftersales is een belangrijk punt in de sector. Alle dealers doen vandaag al een 24/7 ‘road assistance’, een service die inmiddels onmisbaar is geworden voor de truckbedrijven in ons land. 

“Elke  klant moet ten allen tijde geholpen worden bij pech of problemen aan de vrachtwagen. Onze dealers volgen ons daarin en de meesten bieden die service vandaag reeds voor andere merken. Hierdoor verloopt de overgang vlekkeloos en kennen zij ook de knepen van het vak.”

Jhon Noyens, Bestuurder en verantwoordelijke Aftersales van Ford Trucks België

Ook de webshop is ongezien voor de sector. Zo kan de klant zijn eigen vrachtwagen rechtstreeks en volledig op maat configureren en zelfs online aankopen. Het gaat om de eerste webshop voor vrachtwagens in ons land. 

De dealers openen gelijktijdig hun deuren en iedereen kan er voortaan terecht voor de aankoop van z’n vrachtwagen of een testrit met één van de beschikbare demo voertuigen. 

Hieronder de lijst met de dealerships: 

Garage Marc Vansteenland - Koningstraat 13 8670 Koksijde 

ACB Motors - Koningin Astridlaan 70 9990 Maldegem 

AD Services - Rue de Seneffe 75b 6181 Courcelles

Eeckhout-Cardoen - Vaartstraat 44 8710 Wielsbeke

CTSL - Zuidbroek 1 3600 Genk

Garage O.C.M. - Rue Mitoyenne 354 4840 Welkenraedt 

Herman Noyens Trucks NV – Antwerpseweg 66 2440 Geel

Naast bovenstaande dealers biedt de Belgische invoerder, Garage Herman Noyens, ook een verkoop- en servicepunt aan in hun garage in Geel. Dit in afwachting van de opening van de flagshipstore in Turnhout volgend jaar. 

 

Contacteer ons
Tinne Claes CFO Ford Trucks België Herman Noyens Trucks NV
Tiffany Mestdagh PR Consultant
Tinne Claes CFO Ford Trucks België Herman Noyens Trucks NV
Tiffany Mestdagh PR Consultant
Over Bepublic