Ford Trucks komt naar België en opent meteen eerste webshop voor vrachtwagens

Kempense invoerder rolt merk uit en mikt op 5 dealerships binnen het eerste jaar

In truckland is er lang over gespeculeerd, maar nu is de kogel definitief door de kerk: Ford Trucks komt naar België. Ford Trucks International heeft daarover een akkoord bereikt met het Kempense autobedrijf Garage Herman Noyens NV, dat al 37 jaar tot de Ford-familie behoort. Het familiebedrijf wordt de officiële invoerder van Ford Trucks in België. Nog dit jaar wil het nieuwe Ford Trucks België al vijf dealerships openen, verspreid over het land. Weldra starten ook de werken aan een nieuwe hoofdzetel in Turnhout. Dat alles maakten zaakvoerders Nathalie en Jhon Noyens samen met Armagan Hazar, Managing Director Ford Trucks regio Benelux, zopas bekend tijdens de officiële voorstelling van Ford Trucks België. En opmerkelijk: de invoerder lanceert meteen ook de eerste Belgische webshop voor vrachtwagens.

Garage Herman Noyens NV, een familiebedrijf dat al sinds 1984 actief is als Ford verdeler, wordt de officiële invoerder van Ford Trucks in ons land. Naast het runnen van hun drie bestaande vestigingen in Geel, Turnhout en Herentals, stelden zaakvoerders Nathalie en Jhon zich tijdens de eerste lockdown vorig jaar kandidaat om ook officiële invoerder te worden van Ford Trucks. Dankzij hun ambitieuze businessplan, hun transparantie in hun dagelijkse werking en hun gedrevenheid kwamen zij als exclusieve partner uit de bus.

“We zijn verheugd dat we Ford Trucks nu ook in België kunnen aanbieden. Het is voor ons een enorme geruststelling om het merk op Belgische bodem in de handen van de familie Noyens te leggen. Hun jarenlange ervaring met het merk Ford en hun drang naar innovatie, maken van hen de ideale zakenpartner. We hebben er alle vertrouwen in dat zij Ford Trucks met hart en ziel in de Belgische markt zullen vertegenwoordigen.”

Armagan Hazar, Managing Director Ford Trucks region Benelux, Nordics & Czech Republic

Nieuwe flagshipstore 

Met de lancering bouwt Garage Herman Noyens NV een nieuwe flagshipstore, en meteen de hoofdzetel van Ford Trucks België. De vergunning voor het bouwen van de Belgische hoofdzetel is lopende en binnenkort starten de werken in Turnhout op de huidige site van Meubelambacht. De oplevering van het gebouw is voorzien in het voorjaar van 2022. Binnen diezelfde periode gaat de familie Noyens ook op zoek naar tien verkoop- en servicepunten, verspreid over ons land. Daarvan gaan de eerste vijf subdealers al dit jaar de deuren openen. 

“Het duurzame gebouw zal overigens veel meer zijn dan alleen de hoofdzetel van Ford Trucks België. Er komt een volledig belevingscentrum met de focus op mobiliteitsoplossingen voor de toekomst, zoals een opleidingscentrum waar ook externe bedrijven kunnen van genieten, oplaadmogelijkheden voor elektrische voertuigen, etc. Daarbij voorzien we een grote showroom en verdeelpunt voor vrachtwagens, bestelwagens en auto’s van het merk Ford.”

Nathalie Noyens, Gedelegeerd Bestuurder van Ford Trucks België

Het vrachtwagenmerk wint met rasse schreden marktaandeel op Europese bodem. De voorbije drie jaar werd het merk al gelanceerd in 19 Europese landen waaronder Spanje, Portugal, Italië, Polen en Roemenië. En nu is het dus de beurt aan België, waar Ford Trucks binnen de vijf jaar zo’n 5% marktaandeel wil veroveren als achtste speler op de markt. 

Het is nog even koffiedik kijken hoeveel vacatures er vrijkomen dankzij deze uitbreiding, maar de zaakvoerders geven alvast aan dat er binnen het bedrijf op korte termijn minstens 10 extra jobs worden gecreëerd. En dat is zonder de extra werkgelegenheid geteld die het openen van subdealers zal teweegbrengen.

“We zijn enorm tevreden met de komst van Ford Trucks in onze streek. De nieuwe hoofdzetel in Turnhout zal het economisch weefsel van de stad nog versterken. Daarnaast zal dit project ook extra werkgelegenheid creëren. We kunnen dit soort ondernemerschap dus alleen maar toejuichen.”

Luc Op De Beeck, Schepen van Economie, Werk en Zorg 

F-MAX

Het eerste model dat transportklanten kunnen aankopen, is de Ford Trucks F-MAX. Dit model werd in 2019 nog verkozen tot beste vrachtwagen van het jaar en is erg populair dankzij zijn rijkelijke basisuitrusting, een lage TCO en een democratische prijs. De cabine is 2,50 meter breed en de door Ford Trucks ontwikkelde motor is een Ecotorq van 12,7 liter met 500 pk en 2.500 Nm. De F-MAX kan verkregen worden met een brandstoftank van 600 liter, 1.050 liter of 1.350 liter, waarnaast koppelschotel afmetingen variëren van 950 mm tot 1.250 mm. Voor de lancering voorziet de invoerder vijf jaar garantie met onbeperkte kilometers. 

Naast de F-MAX heeft Ford Trucks ook distributie vrachtwagens en bouwvoertuigen in hun portfolio. 

Eerste webshop voor vrachtwagens 

Naast het verdelen van het nieuwe vrachtwagenmerk in België pakt de importeur ook meteen met een primeur uit. Zo kan de klant zijn eigen vrachtwagen rechtstreeks en volledig op maat online aankopen. Het gaat om de eerste webshop voor vrachtwagens in ons land. 

“Klanten kunnen de voertuigen 7 dagen op 7 en 24 op 24 uur online samenstellen en aankopen. Wat te vinden is op de webshop kan je ook via onze filialen verkrijgen, want onze verkopers gebruiken diezelfde tool van op de webshop in de showroom. Wij zijn ervan overtuigd dat dit binnen de transportwereld goed onthaald zal worden. Klanten zijn op zoek naar zoveel mogelijk transparantie op vlak van prijs en willen snel kunnen beslissen op de momenten die hén het beste passen.”

Jhon Noyens, Bestuurder van Ford Trucks België

Garage Herman Noyens NV benadrukt dat de online tool een aanvulling is en tegemoet komt aan een bepaalde vraag in de markt. Maar daarnaast is een team van experten nodig om het juiste advies te verlenen over de producten. De verkoop- en servicepunten beschikken reeds over de nodige truck expertise en worden verdeeld over het ganse land.

Mensgerichte bedrijfscultuur 

Ondanks de sterke trend van consolidaties in de sector, kiest de familie Noyens er bewust voor om het bedrijf in eigen handen te houden met de focus op een stabiele groei en een constante verdere professionalisering. Sinds 2018 is er dan ook een nieuwe generatie aan het roer van het bedrijf. 

“Onze focus ligt vooral op korte beslissingslijnen waarmee iedere werknemer zijn eigen verantwoordelijkheid heeft. We focussen daarbij ook in onze dagelijkse werking op digitalisering en snel schakelen. Er is een goede mix tussen enerzijds ervaren medewerkers die teren op een hoop kennis en anderzijds de jonge werknemers die voor vernieuwing in onze manier van werken zorgen. Daarnaast zijn er ook genoeg vrouwen aanwezig die een andere kijk hebben op de zaken in een toch wel nog steeds typische mannenwereld.”

Tinne Claes, CFO van Ford Trucks België
 

 

Technische fiches zijn onder de foto's terug te vinden. 

 

Garage Herman Noyens NV 

  • In 1974 start Herman Noyens als Ford technieker bij zijn ouders in Kasterlee. 

  • In 1984 opent Herman Noyens samen met zijn vrouw Ria Vrins een benzinestation in Arendonk. 

  • In 1986 openen zij hun eerste Ford showroom als lokale agent in Arendonk. 

  • In 1997 en 2004 openen de eerste twee Ford-concessies, in respectievelijk Geel en Turnhout en worden ze gecertifieerd als Transit Center. 

  • In 2012 openen de deuren van de ‘Ford store’ in Herentals. 

  • In 2018 nemen Nathalie en Jhon Noyens het roer over van hun ouders en lanceren zij de allereerste webshop voor auto’s in België. 

  • In december 2020 wordt Herman Noyens Trucks NV opgericht en wordt de familie Noyens door de constructeur aangeduid als officiële invoerder van Ford Trucks in België. Binnenkort start de bouw van de nieuwe flagshipstore aan de Everdongenlaan in Turnhout.

  • Garage Herman Noyens NV telt vandaag 3 concessies en 70 medewerkers. Jaarlijks verkoopt het bedrijf gemiddeld 2.000 personen- en bestelwagens, wat afgelopen jaar resulteerde in een omzet van 45 miljoen euro.

Ford Trucks International 

Ford Trucks is een van de grootste internationale fabrikanten ter wereld van vrachtwagens. Ze produceren een reeks van voertuigen waaronder trekkers, bouwvoertuigen en distributie vrachtwagens met een gewicht van meer dan 16 ton. De '2019 International Truck of the Year (IToY)' bekroonde F-MAX heeft voor lovende kritieken en een grote wereldwijde vraag gezorgd. Het bewezen ‘track record’ van Ford bedrijfswagens op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie vormt de basis van de internationale productstrategie. Bij Ford Trucks wordt reeds meer dan een halve eeuw ontwerp- en productie-ervaring gecombineerd met expertise in marktspecifieke productontwikkeling om de belangrijkste componenten van voertuigen te ontwikkelen, inclusief de innovatieve nieuwe motoren. Ford Trucks is momenteel actief in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Rusland en de GOS, en blijven het internationale netwerk in drie continenten uitbreiden. Honderdduizenden vrachtwagens over de hele wereld gaan elke dag de weg op met het vertrouwen dat Ford biedt. Voor meer informatie over Ford Trucks en de producten wereldwijd, kunt u terecht op www.fordtrucksglobal.com.

FT.Road Series.pdf

PDF - 1.5 Mb

FT Construction Series.pdf

PDF - 1.6 Mb

FT.Tractor Series.pdf

PDF - 1.3 Mb

fmax_technical_brochure-w6C5Kcp0.pdf

PDF - 6.1 Mb

Tinne Claes

CFO Ford Trucks België, Herman Noyens Trucks NV

Hannelore Schmid

Bepublic Group

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be