Ford Trucks lanceert nieuwe F-Line en F-Max Select in België

Vrachtwagens voor het eerst te zien tijdens opendeurdag van Ford Trucks Belgium

F-Line (Road, Tractor en Construction)
F-Line (Road, Tractor en Construction)

De gloednieuwe vrachtwagenmodellen Ford F-Line en F-Max Select strijken voor het eerst neer in ons land. Invoerder Ford Trucks Belgium stelt zijn nieuwste paradepaardjes voor op 9 december tijdens hun kerstshopping event. “Met de F-Line komen we tegemoet aan de steeds groter wordende vraag voor vrachtwagens in de bouw – en distributiesector”, zegt Nathalie Noyens, Sales Director van Ford Trucks Belgium.

Toen Ford Trucks in 2021 in ons land voet aan wal zette, sprak de vrachtwagenverdeler de ambitie uit om binnen de 5 jaar 5 procent marktaandeel te verwerven. Momenteel behaalt Ford Trucks een marktaandeel van 3,1 procent en zijn ze goed op weg om de beoogde doelstelling te behalen. Met de nieuwe modellen F-Line en F-Max Select, die vanaf februari in productie gaan, verwacht Ford Trucks de magische kaap van 5 procent te ronden.

Bahadir Koç (Managing Director – Benelux and Scandinavian Region) ; Tinne Claes (CFO Ford Trucks Belgium); Jhon Noyens (Aftersales Director Ford Trucks Belgium) ; Nathalie Noyens (Sales Director Ford Trucks Belgium) ; Herman Noyens (founder)
Bahadir Koç (Managing Director – Benelux and Scandinavian Region) ; Tinne Claes (CFO Ford Trucks Belgium); Jhon Noyens (Aftersales Director Ford Trucks Belgium) ; Nathalie Noyens (Sales Director Ford Trucks Belgium) ; Herman Noyens (founder)

Avant-première

Vorige maand presenteerde Ford Trucks zijn nieuwste gamma nog op de internationaal gerenommeerde transportbeurs Solutrans in Frankrijk. En hoewel de F-Line (Road, Tractor en Construction) pas in februari in productie gaat, is hij nu reeds te koop én ​ kan je de drie uitvoeringen op 9 december als Belgische avant-première bezichtigen in de showroom van Ford Trucks Belgium in Geel. Dan organiseert het familiebedrijf zijn jaarlijks kerstshopping evenement. Met de komst van Ford Trucks groeide de garage en verdeler verder uit tot een uit de kluiten gewassen KMO met intussen maar liefst 75 medewerkers en een sterk dealernetwerk verspreidt over het ganse land. ​

Voor elk wat wils

Ford Trucks haalde de mosterd van de nieuwe F-Line modellen bij grote broer F-Max die op de Europese markt kwam in 2018 en het jaar daarop ​ bekroond werd tot Truck of the Year 2019. Dankzij zijn verbeterde connectiviteit, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, extra rijcomfort en mooi design blinkt de F-Line nog meer uit. Ford Trucks wil met het nieuwe model in de volgende drie segmenten een vrachtoplossing op maat bieden: trekkers, bouw – en distributievrachtwagens.

“De verkoop van vrachtwagens is het voorbije jaar serieus gestegen. Met de F-Max hebben we bijvoorbeeld goede resultaten behaald, met 14 procent meer ingeschreven voertuigen dan vorig jaar. Alleen merkten we dat de vraag naar modellen voor de distributie– en bouwsector ook heel groot was. Met de F-Line hebben we nu de perfecte match om hierop een antwoord bieden.” – Nathalie Noyens, Sales Director van Ford Trucks Belgium.

Zeldzaam

Het andere nieuw model, de F-Max Select, komt dan weer met een heel beperkte oplage op de markt. Wereldwijd zullen er slechts 400 modellen verdeeld worden. De truck is vooral bestemd voor het lange afstand internationaal vervoer en biedt de chauffeur vooral heel wat rijcomfort met onder meer een vernieuwd EHPAS stuurwiel, de vernieuwde ADAS opties, een luxueus afgewerkte cabine met alcantara leder én bronskleurige accenten. ​

F-Max Select
F-Max Select

De nieuwe modellen zijn te bezichtigen op zaterdag 9 december bij Ford Trucks Belgium (Antwerpseweg 66 te Geel) van 9u tot 21u.

 

Brochure F-Line.pdf

PDF - 63 Mb

Brochure F-Max Select.pdf

PDF - 6.9 Mb

Tinne Claes

CFO, Ford Trucks Belgium

Hannelore Schmid

PR Consultant, Bepublic Group

 

 

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be