Ford Trucks onthult 100 procent elektrische truck die kadert binnen zijn ambitieuze doelstelling om “50 procent van de verkoop in Europa volledig emissievrij te maken tegen 2030”

  • Ford Trucks onthulde zopas zijn eerste gloednieuwe 100 procent elektrische truck tijdens de IAA Transportation 2022 in Hannover. Hiermee zet het merk een flinke stap voorwaarts naar een duurzame toekomst voor zware commerciële voertuigen.
  • Tegen 2030 zal 50 procent van alle verkochte Ford-trucks in Europa volledig emissievrij rijden.
  • Met zijn Generation F-beweging biedt Ford Trucks technologieën aan die uiteenlopende behoeften dekken, van emissievrije tot autonome voertuigen. 
  • Dankzij de innovatieve nieuw ontwikkelde functies en technologieën van de nieuwe generatie wil Ford Trucks zijn positie verzekeren op het vlak van productie, design, productontwikkeling en nieuwe connectiviteitstechnologieën die ondernemingen helpen groeien.

 

 

Als enige internationale merk voor zware commerciële voertuigen van Ford, maakte Ford Trucks zijn eerste gloednieuwe 100 procent elektrische truck bekend op de IAA Transportation 2022. De toonaangevende vakbeurs voor mobiliteit, transport en logistiek vond plaats van 20 tot 25 september in Hannover, Duitsland. ​ 

Ford Trucks bouwt voort op meer dan een halve eeuw ervaring en dynamische productontwikkeling van zware vrachtwagens, en stelde zijn Generation F-transformatie voor tijdens de IAA Transportation 2022. Deze transformatie omvat een roadmap voor emissievrije transportoplossingen en spannende nieuwe specificaties en functies waarmee het bedrijf zijn positie binnen productie, design en productontwikkeling veiligstelt.

Ford Trucks won de prestigieuze IToY Award 2019 in Hannover met zijn F-MAX. Dit jaar keerde Ford Trucks terug naar de IAA Transportation om er zijn allernieuwste baanbrekende ontwikkelingen voor emissievrij transport te laten zien. Het bedrijf ondertekende eerder al de ‘Declaration of Transition to Zero Emission Freight Transportation’ van ACEA en maakte onlangs zijn ambitie bekend: tegen 2040 wil Ford Trucks alleen nog emissievrije zware commerciële voertuigen verkopen. Met de Generation F-beweging, die 100 procent elektrische, verbonden en autonome voertuigtechnologieën omvat, staat Ford Trucks nu een stap dichter bij deze ambitie.

“Met onze Generation F-beweging wil Ford Trucks dat 50 procent van de verkoop in Europa uit volledig emissievrije voertuigen bestaat tegen 2030.” Serhan Turfan, Vice President van Ford Trucks

De eerste 100 procent elektrische vrachtwagen van Ford Trucks is ontwikkeld met één doel: ‘een partner op de weg zijn die om zijn klanten geeft en hun bedrijf helpt groeien’. Hij onderscheidt zich door geavanceerde connectiviteitsfuncties en belooft, met zijn aantrekkelijke eigendomskosten (TCO), zeer competitief te zijn binnen de Europese markten.

“Als een innovatief merk dat naar de behoeften van zijn klanten luistert, richten we onze O&O op hoe we de allernieuwste technologieën van de nieuwe generatie op de markt kunnen brengen. Daarbij is het ons doel om de werkingskosten maar ook de CO2-uitstoot van het wegtransport te verminderen, terwijl we tegelijk mikken op een hogere vlootproductiviteit”, aldus Serhan Turfan
“Onze positie in Europe versterken, dat is onze topprioriteit. Voortbouwend op ons succes in onze huidige markten willen we 50 Europese landen bereiken tegen 2024. We zetten een grote stap richting onze doelstelling van volledig emissievrije voertuigen tegen 2040 door deze uitbreiding naar Europese markten met onze elektrische vrachtwagens. Dit sluit dan ook perfect aan bij de Green Deal van de EU en de internationale duurzaamheidsdoelen van Ford. Op korte termijn, tegen 2030, willen we dat 50% van de verkochte vrachtwagens in Europa emissievrij rijdt.” Serhan Turfan

De 100 procent elektrische truck van de nieuwe generatie biedt tal van voordelen op het vlak van energie, onderhoud en TCO 

De volledig elektrische vrachtwagen van Ford Trucks, met een laadvermogen van 18 tot 26 ton, heeft niet alleen een uitstekende manoeuvreerbaarheid, maar biedt ook talrijke voordelen, zoals een zuiniger maandelijks energieverbruik in vergelijking met voertuigen met een interne verbrandingsmotor. Zo dalen de energiekosten bijvoorbeeld met bijna de helft vergeleken met de huidige kosten. Ook de onderhoudskosten zullen met twee derde verminderen, omdat elektrische voertuigen veel minder bewegende onderdelen hebben die onderhoud vergen. Veel Europese landen bieden bovendien premies aan voor bedrijven die in elektrische voertuigen investeren. Al deze factoren hebben een gunstige invloed op de totale eigendomskosten (TCO). Naar verwachting zal de 100 procent elektrische truck van Ford Trucks een lagere TCO over een periode van vier jaar opleveren. En dit in vergelijking met dieselvoertuigen zonder rekening te houden met incentives of premies.

Tijdens de vakbeurs toont het team van Ford Trucks de technologieën die het voor verbonden en autonome transportoplossingen heeft ontwikkeld. Bezoekers kunnen de Remote Driving Technology zelf ervaren en een F-MAX besturen op het testcircuit in Eskişehir (Turkije) dat zich op een afstand van 2.000 km bevindt. Daarnaast introduceert het team het CARE-ecosysteem van Ford Trucks. Hiermee biedt het merk diensten aan op het vlak van software, beschikbaarheid, elektromobiliteit, financiële oplossingen en personalisering.

ConnecTruck biedt nieuwe functies die het leven van bestuurders en vlootmanagers gemakkelijker maken

Ford Trucks transformeert zijn voertuigen in datagestuurde, verbonden mobiliteitsproducten die zijn uitgerust met technologieën van de nieuwe generatie. Dit levert enorme voordelen voor de klant op. Deze nieuwe technologieën omvatten functies zoals gps-cruisecontrol en een multimediasysteem. Door voertuigen op de weg te houden en 100 procent beschikbaar te maken, wil het merk bestuurders en vlootmanagers optimaal ondersteunen.

Ford Trucks biedt veiligere, snellere en zuinigere transportoplossingen dankzij zijn ‘autonome technologieën’ 

De ingenieurs ontwikkelden de ‘Level 4 Highway Pilot’ zelfrijdende technologie waarmee bestuurders hun vrachtwagens volledig autonoom laten rijden tussen H2H (hub-to-hub) logistieke centra. Als de belangrijkste speler binnen de transportindustrie kan Ford Trucks voortaan veel veiligere, snellere, milieuvriendelijkere en vooral meer betrouwbare transportoplossingen bieden. Dankzij de Remote Driving Technology van Ford Trucks kan de bestuurder vanop afstand verbinding maken met het autonome voertuig en de vrachtwagen besturen bij onverwachte gebeurtenissen waarin menselijke intelligentie vereist is tijdens autonoom rijden. Een andere technologie die door Ford Trucks is ontwikkeld, is Autonomous Reverse Parking: laden en lossen wordt veel eenvoudiger doordat de truck zelfstandig op laad- en losperrons parkeert, precies zoals een ervaren vrachtwagenbestuurder.

Ford Trucks België

In maart 2021 zette Ford Trucks voet op Belgische bodem en dat was meteen een groot succes. Het merk heeft op een jaar tijd reeds het marktaandeel (4,8 procent) bereikt dat zij op vijf jaar tijd hoopten te bereiken. De Kempense invoerder Herman Noyens Trucks NV doet dan ook alles om aan de behoeften van de markt te voldoen. Zo hebben zij een webshop voor vrachtwagens waarbij de klant zijn eigen vrachtwagen rechtstreeks en volledig op maat online kan aankopen. Daarnaast is het dealernetwerk ook goed verspreid over het ganse land om zo aan de behoeften van de markt te voldoen. Bovendien zijn de Ford Trucks fabrieken nog steeds in staat om binnen zes maanden de voertuigen te leveren.

“Wij zijn zeer verheugd om de 100 procent elektrische vrachtwagen ook bij ons te verwelkomen. Ruim één jaar geleden na de lancering van Ford Trucks in ons land, kunnen wij alleen blij zijn met de resultaten. We hadden onszelf bepaalde doelstellingen opgelegd en die komen we ook na. We zitten dan ook niet stil, zo hadden we onlangs nog de Demo Days in het eerste weekend van september en een succesvol evenement op het Circuit van Zolder waarbij zeer veel interesse was voor de Ford Trucks. We zijn ervan overtuigd dat ook de komst van de elektrische vrachtwagen bij ons een groot succes zal zijn.” Nathalie Noyens, Managing Director van Ford Trucks Belgium

Tinne Claes

CFO, Ford Trucks Belgium

Hannelore Schmid

Senior PR Consultant, Bepublic Group

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be