Garage Herman Noyens zamelt 4.400 euro in voor 8 goede doelen

Medewerkers zetten zich sportief in om geld in te zamelen

Acht goede doelen uit de Kempen mochten zopas elk een cheque van 550 euro in ontvangst nemen. Die financiële steun hebben ze te danken aan de medewerkers van Fordverdeler Garage Herman Noyens uit de Kempen die gedurende een jaar lang al wandelend, lopend en fietsend in totaal 45.070 kilometer hebben verzameld via de sportapplicatie ‘Strava’. Dankzij hun fysieke inspanningen is een totaalbedrag van maar liefst 4.400 euro verdeeld tussen VZW De Sprong, G-Sport, VZW Carrousel, OPZ Geel, Gielsbos, VZW MPI Oosterlo, VZW To Walk Again en VZW Huize Walden.

Garage Herman Noyens met vestigingen in Geel, Turnhout en Herentals heeft zopas 4.400 euro verdeeld onder acht goede doelen uit de brede regio. Deze geldsom werd verzameld dankzij de sportieve inzet van de garagemedewerkers. Veertig collega’s hielden gedurende een volledig jaar al hun wandel-, fiets- en loopprestaties bij aan de hand van de populaire sportapplicatie Strava. Naast de eigen sportieve activiteiten, konden de medewerkers via deze app ook de prestaties van hun collega’s, maar ook hun familie en vrienden volgen en op die manier elkaar extra motiveren om toch nog een extra tochtje in te lassen voor de goede doelen.

Concreet werden de deelnemende collega’s per afgelegde km beloond met 10 cent door hun werkgever en in totaal werd er tijdens dit sociaal project maar liefst 45.070 kilometer door alle medewerkers samen gewandeld, gelopen of gefietst.

“Dit initiatief is tot stand gekomen tijdens een van de lockdowns en zorgde ervoor dat we toch nog een beetje verbonden waren met elkaar. Sporten was namelijk het enige wat we nog samen konden doen. Elkaar motiveren om te bewegen en tegelijk een goed doel steunen, had een positief effect op ons allen.”

Tinne Claes, HR manager van Garage Herman Noyens

Acht Kempense goede doelen

De werknemers mochten zelf bepalen welke goede doelen ze zouden steunen. Het ingezamelde geld werd bijgevolg eerlijk verdeeld tussen goede doelen uit de buurt: VZW De Sprong, G-Sport, VZW Carrousel, OPZ Geel, Gielsbos, VZW MPI Oosterlo, VZW To Walk Again en VZW Huize Walden. De cheques van telkens 550 euro werd zopas door de medewerkers persoonlijk overhandigd aan de vzw’s.

“We vonden het erg belangrijk om onze medewerkers zelf te laten kiezen welke goede doelen gesteund werden. Op die manier ligt het hen nog nauwer aan het hart, wat voor extra motivatie zorgt. De goede doelen zijn er allemaal uit de buurt.” - Nathalie Noyens, zaakvoerder van Garage Herman Noyens

Toekomstplannen

De medewerkers van Garage Herman Noyens hebben de sportkriebel goed te pakken. Afgelopen zondag 20 maart liep een hele delegatie van het bedrijf mee op de bedrijvenrun in Turnhout. Momenteel wordt er ook gekeken om het initiatief ook dit jaar verder te zetten.

“Door de aangename bijdrage die we kunnen leveren aan de organisaties, en het respect dat we daarvoor terugkrijgen, willen we ons voor de toekomst zeker weer inzetten voor lokale organisaties waar we op één-of-ander manier voeling en binding mee hebben.” -

Jhon Noyens, zaakvoerder van Garage Herman Noyens

Vorig jaar werd Garage Herman Noyens ook officiële invoerder van Ford Trucks Belgium. Hiermee hebben zij zowel auto’s, bestelwagens als vrachtwagens in hun portefeuille. Momenteel bouwt Garage Herman Noyens hun flagshipstore in Turnhout waar al deze type voertuigen onder een dak zullen ondergebracht worden. In deze vestiging zal nog meer ingezet worden op mobiliteit in de brede zin van het woord.

Tinne Claes

HR Manager, Garage Herman Noyens NV

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be