Gebroken iPhone-scherm nu te herstellen bij easy-m

Apple lanceert techniek waarbij alleen het aanraakscherm wordt vervangen

  • Easy-m biedt in al haar vestigingen nieuwe dienstverlening aan

  • Apple lanceert nieuwe techniek om scherm van iPhone te vervangen

  • Herstellingen van schermbreuk stuk goedkoper bij officiële hersteldienst

Wie schade heeft aan het scherm van een iPhone kan voortaan terecht bij easy-m, de grootste Apple-verdeler van België. Het toestel hoeft dus niet meer buiten het officiële Apple-kanaal om hersteld te worden, waar niet altijd dezelfde kwaliteit kan gegarandeerd worden. Apple heeft een techniek ontwikkeld waarbij alleen het aanraakscherm moet vervangen worden, en niet de onderliggende componenten. Dat drukt de kostprijs aanzienlijk.

Velen hebben het al meegemaakt: de iPhone valt op de grond en het glas van het scherm is op meerdere plaatsen gebarsten. Tot nu toe moest je daarvoor naar een hersteldienst gaan, buiten het officiële Apple-circuit. Daar worden de componenten vervangen door onderdelen van andere leveranciers, zonder dezelfde garantie op kwaliteit. Bij de Apple-verdelers kon je een beschadigd toestel alleen omruilen voor een nieuw toestel, tegen 50 tot 70% van de originele aankoopprijs. Tenminste als je geen verzekering had afgesloten.

Daar komt nu verandering in. Easy-m biedt vanaf vandaag in al haar vestigingen in heel België de nieuwe dienstverlening van Apple aan. Daarbij wordt alleen het aanraakscherm van de iPhone vervangen en nadien afgesteld met het nieuwe glaspaneel. De onderliggende componenten hoeven dus niet meer vervangen te worden, wat de herstelling aanzienlijk goedkoper maakt. Easy-m zal de herstelling van een schermbreuk kunnen uitvoeren voor erg competititieve prijzen: een herstelling is mogelijk vanaf € 139 incl. btw voor iPhone 6.

Valschade

De oorzaak van schade aan schermen is vaak dezelfde. De meest voorkomende oorzaak is dat het toestel bij het uitstappen uit de auto of bij het fietsen op de grond valt. Wat ook vaak voorkomt, is dat het toestel van een tafel valt, of tijdens het toiletbezoek op de grond terecht komt. In sommige gevallen is het scherm beschadigd door een hard voorwerp (bijvoorbeeld krassen gemaakt met een sleutel).

Tot nu konden we alleen basiscomponenten van de iPhone herstellen, zoals de camera, de volumeknop, microfoon, enz. Helaas komt schermbreuk of –schade vaak voor. We zijn blij dat we onze klanten voortaan ook met dit probleem kunnen verder helpen.

Eric Obéléréo, Service Manager bij easy-m

Easy-m is bekend voor zijn expertise en dienst na verkoop en dit zowel voor particulieren, zakelijke klanten als scholen. De officiële verdeler, die over het Apple Service Partner-label beschikt, haalt een Apple-klantentevredenheidsscore van 91%. Maandelijks voert easy-m zo’n 1000 herstellingen uit aan Apple computers (MacBook, iMac en Mac Pro) en 2000 herstellingen aan iPhone, iPad of iPod.

 

Over easy-m

Easy-m is met 23 winkels, een webshop, 250 medewerkers en 220 000 klanten de grootste Apple Premium Reseller in België.

 

 

 

 

Jeroen Wils

Managing Partner, Bepublic

John Myklebust

business manager, easy-m

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be