Geen interlands voor Rode Duivels en Red Flames in juni

De Europese Voetbalbond UEFA heeft woensdag, in overleg met de 55 aangesloten leden, beslist om alle wedstrijden van de nationale voetbalteams, die gepland waren in juni, uit te stellen tot een latere nog nader te bepalen datum. Het gaat om de laatste kwalificatie-interlands voor EURO 2020 , dat twee weken geleden verplaatst  werd naar 2021, en WEURO 2021, dat allicht verhuist naar 2022. Maar ook alle geplande vriendschappelijke interlands in juni worden uitgesteld.

Dat betekent voor België dat de Rode Duivels, in principe, pas opnieuw in actie komen op 5 september in Denemarken in de Nations League. De Red Flames zien na de wedstrijd tegen Zwitserland op 14 april ook de match tegen Litouwen op 9 juni en de vriendschappelijke interland van 5 juni tegen Nederland verschoven worden naar een latere datum. Zij spelen in principe hun eerstvolgende interland in Leuven op 18 september tegen Roemenië in het kader van hun EK-kwalificatiecampagne voor het EK 2022. 

Stefan Van Loock

Press & media officer @BelRedDevils and @BelRedFlames

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be