Gemeente Oudergem opent Covid-19 testcentrum in oud politiegebouw

Labospecialist Eurofins opent zijn eerste Covid-19 testcentrum in samenwerking met de gemeente Oudergem

In de gemeente Oudergem, ten zuiden van Brussel, is maandag 9 november een nieuw Covid-19 testcentrum opengegaan. De gemeente werkt daarvoor samen met Eurofins, specialist in laboratoriumonderzoek. Het is het eerste testcentrum dat Eurofins opricht in samenspraak met een gemeente. Eurofins zorgt hiermee voor additionele testcapaciteit in Brussel.

De oude politiekantoren van Oudergem stonden al een tijdje leeg, maar krijgen nu tijdelijk een nieuwe invulling. Vanaf vandaag worden ze omgevormd tot een Covid-19 testcentrum. Inwoners met een medisch voorschrift van de huisarts kunnen er terecht voor de afname van een PCR-test.

Twee verpleegkundigen van Eurofins zullen er - elk in een apart lokaal - instaan voor het afnemen van de testen. Bedoeling is om de capaciteit snel op te drijven tot 250 testen per dag. De testen worden vervolgens geanalyseerd in het klinisch labo van Eurofins in Kortrijk (Eurofins Labo van Poucke). Binnen de 48 uur is het resultaat gekend.

Voor Eurofins is dit het eerste testcentrum in het hart van een gemeente en dichtbij de burgers. Hoe meer er kan getest worden, hoe beter. Niet alleen om de verspreiding van het virus in te dammen, maar ook om een beeld te krijgen van de epidemie. Alle beetjes helpen om de testcapaciteit te verhogen.

Het nieuwe testcentrum in Oudergem is op weekdagen open van 8u tot 17u en dat enkel op afspraak. Mensen die zich laten testen op basis van een medisch voorschrift hoeven niets te betalen. Het RIZIV komt tussenbeide. In het testcentrum is dan ook geen betalingsterminal voorzien.

Eurofins is niet aan zijn proefstuk toe. In ons land testte het eind vorige zomer op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens de Grote Prijs Formule-1 van België alle 2500 aanwezigen (inclusief de racepiloten). Het kreeg van de FIA, de organisator van de F1-wedstrijden, de exclusieve toelating om dit seizoen tijdens alle wedstrijden covidtesten af te nemen. En op Brussels Airport in Zaventem heeft Eurofins een mobiel testlabo om aankomende en vertrekkende passagiers te testen. Dat testcentrum is open van 6u tot 22u en dat 7 dagen per week.

 

Contact:

Tibo Demoor

Managing Director Eurofins Clinical Diagnostics

0470 265 074

E-mail: TiboDemoor@eurofins.com

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be