Gentse zouttoren zoekt nieuwe medewerkers met spectaculaire dronevideo’s

ZOUTMAN, het Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in zeezout, zoekt 15 nieuwe medewerkers om de werking van de hoogste en modernste zouttoren ter wereld in goede banen te leiden. Het zoutbedrijf zoekt in eerste instantie vooral techniekers en operatoren om de machines die dag in dag uit draaien te bedienen en te onderhouden. Om de vacatures extra in de kijker te zetten, pakt ZOUTMAN uit met een opvallende wervingscampagne: ze stuurden hun eigen medewerkers het dak op van de 64,5 meter hoge toren. Van die ervaring maakten ze spectaculaire, gepersonaliseerde dronevideo’s.

Onder bedrijven die zoeken naar techniekers en operatoren heerst een stevige “war for talent”. ZOUTMAN wil dan ook boven alle andere vacatures uitspringen. Iets wat ze letterlijk nemen door er de allerhoogste productietoren voor zeezout ter wereld voor in te zetten. Die groeide op korte tijd uit tot een ware eyecatcher in de Gentse haven. Daarom krijgt hij ook een glansrol in de nieuwe wervingscampagne van het zeezoutbedrijf. Alle medewerkers waagden zich één voor één aan de klim van 360 trappen om boven op het dak van de gloednieuwe productietoren unieke dronebeelden te maken. Elke medewerker krijgt zijn eigen dronefilmpje om te posten op sociale media.

“We wilden op een originele manier onze vacatures onder de aandacht brengen. Door onze eigen medewerkers op het dak van de zouttoren te laten klimmen en daar een drone-filmpje te maken, zetten we de fierheid van onze medewerkers in de verf. Bovendien laten we zien hoe indrukwekkend onze toren is. We willen op deze manier mensen inspireren om deel uit te maken van ons fantastisch team."

-Annelies Tessier HR-manager bij ZOUTMAN

 

Cruciale rol in innovatieve werking

Eind 2023 start de gloednieuwe toren zijn werking in de Gentse haven. De toren herbergt een uniek proces met verschillende technische innovaties die het zeezout verfijnen. Zo maakt de zouttoren gebruik van de zwaartekracht om het zeezout doorheen verschillende verwerkingsprocessen te laten lopen. Daarnaast scannen 100 hypersnelle kleuren- en infraroodcamera’s zout aan 35.000 kg per uur. Zo haalt ZOUTMAN zelfs de kleinste natuurlijke onzuiverheden zoals zand of schelpjes er pneumatisch uit. Met de toren wil ZOUTMAN zijn productie met 150.000 ton per jaar verhogen. Om de innovatieve werking van de toren in goede banen te leiden en de beoogde jaarproductie te halen, spelen techniekers en operatoren een cruciale rol.

“Techniekers en operatoren zijn ontzettend belangrijk voor het onderhoud van ons machinepark en onze zouttoren. Ze spelen een belangrijke rol bij het minimaliseren van stilstandtijden en het maximaliseren van de productie, terwijl ze ervoor zorgen dat het geproduceerde zeezout voldoet aan de vereiste kwaliteitsnormen.”

-Kenny Neyt Operations Manager bij ZOUTMAN

Wie interesse heeft in een job in de hoogste en modernste productietoren voor zeezout ter wereld én de toren zelf eens wil beklimmen, kan solliciteren via www.zoutmanjobs.com

 

Bekijk de video's via YouTube:

Bekijk de "making of" van de recruteringsvideos hier.

MP4 - 258 Mb

Bekijk hier één van de persoonlijke recruteringsvideo's

MP4 - 61 Mb

Bekijk hier één van de persoonlijke recruteringsvideo's

MP4 - 51 Mb

 

Thidrek Van Grunderbeeck

Marketing & Communications Manager, ZOUTMAN NV

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be