Group S biedt personeel mogelijkheid om zich te laten testen op Covid-19

Sociaal secretariaat biedt met bloedtest medewerkers zekerheid over hun eigen gezondheid

Group S geeft als een van de allereerste bedrijven, na de zorgsector, zijn personeel de kans om zich te laten testen op Covid-19. Alle personeelsleden van het sociaal secretariaat kunnen zich op dinsdag 12 mei of donderdag 14 mei aan een bloedafname onderwerpen. Het initiatief heeft succes. Na amper één dag schreef ruim de helft van het personeel zich al in voor de vrijwillige bloedafname. “We willen met de test onze collega’s en hun families geruststellen. Velen vragen zich af of zij al besmet zijn geweest met het virus. De test die we laten uitvoeren geeft hen die informatie”, zegt Philippe Niemegeers, preventie-adviseur bij Group S.

Als essentieel bedrijf bleef Group S tijdens de lockdown open. Gelukkig maar. Bedrijven en zelfstandigen hadden de voorbije weken enorm veel vragen rond tijdelijke werkloosheid, overbruggingsrecht en andere moeilijkheden die de coronacrisis voor hen met zich meebracht. Het sociaal secretariaat voerde thuiswerk in voor onder meer dossierbeheerders en informatici, maar de loketten van het bedrijf bleven tijdens de hele periode van de lockdown open. Group S wil met de bloedtest deze week mentale rust bieden aan haar medewerkers. Die coronatest is een extraatje dat het bedrijf als werkgever aanbiedt bovenop alle andere preventiemaatregelen.

“We willen de risico’s op besmetting tot het absolute minimum beperken als we het gros van onze medewerkers terug naar kantoor laten komen. Daarom geven we vanaf nu als werkgever de mogelijkheid aan onze mensen om zich op kantoor te laten testen op Covid-19. Deze test komt extra, bovenop alle andere preventiemaatregelen die we nemen, zoals het gebruiken van plexiwanden, mondmaskers en handgels of pictogrammen om de social distancing- maatregelen te kunnen naleven.”

Philippe Niemegeers, preventie-adviseur bij Group S

Meer dan helft personeel schrijft zich in op vrijwillige bloedafname

Group S biedt de vrijwillige coronatest aan sinds 5 mei. Het personeel van de HR-specialist gaat gretig in op het aanbod. Al meer dan de helft van de 750 werknemers zullen zich deze week op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei laten testen op Covid-19. De werknemers krijgen de resultaten thuis opgestuurd.

“Het gaat niet om een vervelende test via de neus, maar om een eenvoudige bloedafname. Dat kan het grote aantal inschrijvingen verklaren. Maar het toont ook aan dat veel mensen gewoon willen weten of ze de voorbije weken in contact gekomen zijn met het virus en of ze al antilichamen hebben ontwikkeld. Als zij besmet blijken te zijn, kunnen zij ons dat laten weten en kunnen wij hen begeleiden.”

Philippe Niemegeers van Group S

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be