Guy Thys vervolledigt het beste Rode Duivels-team van de afgelopen 125 jaar

Guy Thys vervolledigt het beste Rode Duivels-team van de afgelopen 125 jaar

Laatste kans om jouw favoriet tot Ultimate Icon te stemmen

Huidig bondscoach Roberto Martinez en Raymond “den Tuveneir” Goethals hebben nipt de duimen moeten leggen voor Guy Thys in de zoektocht naar de meest iconische coach van de Rode Duivels. Samen met 5 spelers uit de huidige selectie en 6 andere legendarische Duivels vormen zij voortaan het 125 Years Icons Team. “Op sommige posities was het een digitale nek-aan-nekrace”, zegt Stefan Van Loock, persattaché van de Red Flames en de Rode Duivels.

Guy Thys, na het WK van 1986 gekroond tot beste bondscoach van de wereld, is door de Belgische voetbalfans gekozen als bondscoach voor het 125 Years Icons Team van de KBVB. Meer dan 7.600 voetbalfans bepaalden samen het team dat bestaat uit een mix van spelers uit de huidige selectie en legendarische ex-Rode Duivels.

Het team, onder leiding van Guy Thys, bestaat uit Michel Preud’homme, Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Philippe Albert, Eric Gerets, Axel Witsel, Enzo Scifo, Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Romelu Lukaku en Jan Ceulemans. 

“Op sommige posities zoals in doel en in de aanval kwam het op enkele tientallen stemmen aan. Zo vielen bijvoorbeeld Paul Van Himst, goed voor 4 Gouden Schoenen, en Thibaut Courtois, de beste doelman van het afgelopen WK, nipt naast het elftal”, zegt Van Loock, die meegeeft dat de top 3 per positie ook online te raadplegen valt via www.rbfa.be/iconsteam.

Top 3 per positie

Goud

Zilver

Brons

Doelman

Michel Preud’homme

Thibaut Courtois

Jean-Marie Pfaff

Linksachter

Jan Vertonghen

Michel Renquin

Lei Clijsters

Centrale verdediger

Vincent Kompany

Walter Meeuws

Thomas Vermaelen

Centrale verdediger

Philippe Albert

Daniel Van Buyten

Georges Grün

Rechtsachter

Eric Gerets

Toby Alderweireld

Thomas Meunier

Verdedigende middenvelder

Axel Witsel

Wilfried Van Moer

Franky Van der Elst

Centrale middenvelder

Enzo Scifo

Ludo Coeck

René Vandereycken

Aanvallende middenvelder

Kevin De Bruyne

Marouane Fellaini

Jef Jurion

Linksvoor

Eden Hazard

Frank Vercauteren

Rik Coppens

Spits

Romelu Lukaku

Paul Van Himst

Erwin Vandenbergh

Rechtsvoor

Jan Ceulemans

Dries Mertens

Luc Nilis

Bondscoach

Guy Thys

Roberto Martinez

Raymond Goethals


Tweede kans via Ultimate Icon
De spelers en bondscoaches die de selectie van het 125 Years Icons Team niet haalden, hoeven echter niet te treuren. Zij maken net zoals een select kransje van (ex-)Red Flames en (ex-)internationals van het Futsalteam namelijk nog altijd kans om gekozen te worden tot het Ultimate Icon van het Belgische voetbal. In die competitie gaat de KBVB naar aanleiding van haar 125ste verjaardag op zoek naar de meest toonaangevende voetbalfiguur uit de hele vaderlandse geschiedenis.

“Tot en met 10 januari kunnen alle fans hun digitale stem uitbrengen via rbfa.be/icon. De stemmen van de leden van 1895 Official Belgian Fan Club wegen extra door want die tellen dubbel. Ook hier is het momenteel een echte nek-aan-nekrace”, verklapt Van Loock.

Het Ultimate Icon krijgt een gepersonaliseerde en unieke medaille, maar ook voor één van de deelnemende fans ligt er zo’n gepersonaliseerd iconisch gedenkteken klaar.
 

Contacteer ons
Stefan Van Loock Press & Media Officer Red Devils & Red Flames
Ken Standaert PR Consultant Bepublic
Stefan Van Loock Press & Media Officer Red Devils & Red Flames
Ken Standaert PR Consultant Bepublic
Over Bepublic