Henk Janssen wordt de nieuwe CEO van Baloise Insurance

De Raad van Bestuur van de Bâloise Holding nv heeft Henk Janssen benoemd als opvolger van Gert De Winter als CEO van Baloise Insurance. De 57-jarige Henk Janssen zal zijn functie op 1 januari 2016 aanvatten. Henk Janssen is momenteel CFO van Baloise Insurance en werkt er sinds 2004. 

"Ik geef met veel vertrouwen de fakkel door aan Henk Janssen. Henk is sinds 2004 CFO van ons bedrijf, en kent het door en door. De ervaring die hij in de sector heeft opgebouwd, is van grote waarde. Hij kan de onderneming voorbereiden op de toekomst in een context die steeds hogere eisen stelt en een nieuw succesvol hoofdstuk schrijven."

Gert De Winter, huidig CEO van Baloise Insurance en binnenkort CEO van de Baloise Group

Baloise Insurance, ontstaan in 2013 uit de fusie van Mercator, Nateus en Avéro, kon de voorbije jaren mooie groeicijfers voorleggen. In 2014 zette het bedrijf een stevig resultaat neer van 116 miljoen euro. Baloise Insurance behoort in de tak Niet-Leven tot de top 5 van België met een premie-incasso van 793 miljoen euro.  In Leven bedroeg de groei in 2014 meer dan 34 % met een premie-incasso van 477 miljoen euro.

"Wat in het verleden prima gewerkt heeft, is nog geen garantie voor succes in de toekomst. De lage rentevoeten, de toenemende reguleringsdruk en ook het veranderde consumentengedrag in het digitale tijdperk vragen innovatieve oplossingen. Baloise Insurance is een succesvolle en financieel gezonde onderneming met zeer gemotiveerde medewerkers. Het is dankzij hen, onze samenwerking met professionele makelaars én gesteund door de solide Zwitserse aandeelhouder dat we de uitdagingen aankunnen. Ik ben trots om leiding te mogen geven aan dit bedrijf."

Henk Janssen 

Andere wijzigingen aan de top van Baloise Insurance

Vanaf 1 januari 2016 wordt het Directiecomité van Baloise Insurance versterkt met

  • Gert Vernaillen, momenteel Directeur Financial Reporting, wordt de nieuwe CFO.
  • Gerdy De Clercq komt van Proximus en wordt de nieuwe verantwoordelijke voor ICT en General Services.
  • Wim Kinnet, voormalig CFO van en verantwoordelijk voor Leven bij Bâloise Assurances in Luxemburg, vervoegt vanaf 1 januari het Directiecomité. Hij zal op 1 juli de verantwoordelijkheid voor de Business Unit Leven overnemen van Erik Vanpoucke.
  • Patrick Van De Sype wordt de nieuwe Chief Risk Officer (CRO) van Baloise Insurance. Hij is ook verantwoordelijk voor Compliance en Legal.

Erik Vanpoucke wordt op 1 juli verantwoordelijk voor de Business Unit Niet-Leven Ondernemingen en Marine. Anne-Marie Seeuws zet op dat moment een punt achter haar mooie carrière. Joris Smeulders blijft verantwoordelijk voor de Business Unit Niet-Leven Retail.

De benoeming van Henk Janssen en de nieuwe leden van het Directiecomité gebeurt onder voorbehoud van goedkeuring door de Nationale Bank van België.

Agenda

Op 22 maart 2016 maakt Baloise Insurance haar jaarcijfers over 2015 bekend. 

 

Over Baloise:

Baloise Insurance ontstond uit de fusie van Mercator, Nateus en Avéro. De maatschappij biedt een ruim assortiment verzekeringsoplossingen voor particulieren en bedrijven. Baloise Insurance is thuis in levens- en niet-levensverzekeringen en werkt met een netwerk van onafhankelijke verzekeringsmakelaars.
De hoofdaandeelhouder van Baloise Insurance is de Zwitserse Baloise Group, die actief is in Zwitserland, Duitsland, België, Luxemburg en Liechtenstein.

Baloise-DC-dec-20155727_Henk-Janssens-klein.jpg

JPG - 2.7 Mb

Portret-Henk-Janssen.pdf

PDF - 97 Kb

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be