Iconische modeketen E5 blijft in Vlaamse handen

Nieuwe eigenaarsfamilie De Sutter investeert komende 3 jaar meer dan 5 miljoen euro in modeketen E5

De textielfamilie De Sutter wordt de nieuwe eigenaar van modeketen E5. Dat heeft de ondernemingsrechtbank van Dendermonde beslist. De familie achter ansi | pgt, een high-end jeansproducent, betaalt 2,5 miljoen euro voor de overname en is van plan de komende 3 jaar nog eens 5 miljoen extra te investeren in E5. De nieuwe eigenaars nemen zo goed als alle actieve werknemers van de Vlaamse winkelfilialen over en gaan op termijn zelfs op zoek naar een 50-tal nieuwe medewerkers. “Wij geloven rotsvast in de slaagkansen van dit project. Wij willen dat het Vlaamse icoon E5 weer een succes wordt”, zegt de kersverse co-CEO Peter De Sutter. 

Na wekenlange onderhandelingen heeft de ondernemingsrechtbank de knoop doorgehakt. E5 Fashion - de nieuwe opgerichte vennootschap in de schoot van de groep De Sutter - neemt de winkelketen E5 en alle huurovereenkomsten van de 55 winkels over vanaf 1 februari 2021. Ook het hoofdkantoor zit in de overeenkomst en de merknamen blijven behouden. De winkels in Wallonië waren eerder al gesloten. 90% van het huidige personeel behoudt zijn job.

Nieuwe winkelinrichting, omnichannel en ruimere collectie

De nieuwe eigenaars hebben een duidelijke visie voor ogen waar ze met de keten naartoe willen. E5 moet dicht bij de Vlaamse consument staan, met focus op service en beleving in de winkels én de webshop, evenals een verruimd assortiment. 

“We zijn al 30 jaar actief in de modewereld. Nu voegen we een activiteit toe: rechtstreeks de Vlaamse consumenten bedienen met betaalbare, kwalitatieve en comfortabele fashion. We gaan de collecties verder uitbouwen, zodat die nog beter aansluiten bij onze klanten, die een mooie en trendy outfit willen voor een eerlijke prijs. Het aanbod zal vollediger zijn, we investeren in de eigen E5 merken die we aanvullen met toffe en betaalbare Europese labels. We zetten de herinrichting van de winkels ook verder, en de winkelbeleving willen we intuïtiever maken, zodat de klant gemakkelijker zijn gading vindt ”, zegt co-CEO Kristof De Sutter. 

De Sutter gelooft in de 55 stenen winkels. Mensen zullen - eens de coronacrisis achter ons ligt - weer naar de winkel gaan omdat ze die beleving te zeer hebben gemist. Tegelijk zal de nieuwe eigenaar extra investeren in de webshop en digitale direct marketing. Op termijn moet de webshop goed zijn voor 20% van de omzet van E5.

Investeringen op til en nieuwe aanwervingen en winkels

Om die ambities waar te maken, plant de familie De Sutter de komende jaren forse investeringen.

“De komende 3 jaar zijn we van plan meer dan 5 miljoen euro te investeren. We kijken in dat kader naar het openen van 4 nieuwe vestigingen op locaties waar E5 nu nog niet aanwezig is. Dat betekent ook - eens we op kruissnelheid zijn - dat we  een 50-tal nieuwe medewerkers zullen aanwerven in alle geledingen van het bedrijf. Het in standhouden van die Vlaamse werkgelegenheid vinden we erg belangrijk, omdat die lokale economie cruciaal is voor ons maatschappelijk weefsel. We zijn Vlaamse ondernemers en werken graag met Vlaamse en Belgische partners”, aldus Peter De Sutter.

De familie De Sutter maakt zich sterk dat ze klaar is voor alle uitdagingen die op hen afkomen. Alle overtollige kosten zijn weggewerkt. Eens het consumentenvertrouwen weer aantrekt, zal de keten daar optimaal van profiteren.

De broers Peter De Sutter en Kristof De Sutter zullen de functie van co-CEO vervullen bij E5 Fashion. 


Telefonische interviews

donderdag 28/01

Mogelijk tussen 13u en 14u30


Persmoment aan E5-winkel in Ternat

donderdag 28/01

14u30 - 15u30

Morettestraat 24, 1740 Ternat

Mogelijkheid tot interview met Peter De Sutter


Contact

Gunter Huyghe

Bepublic

gunter@bepublic.be

0495 79 73 96

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be