Interactieve kaart toont waar Belg deze zomer op vakantie kan

Reisorganisatie Neckermann bundelt versoepelingen reisadvies en veiligheidsmaatregelen per vakantiebestemming op online informatieplatform

Het blijft wellicht nog een tijdje onzeker naar welke vakantiebestemmingen we in juli en augustus zullen kunnen reizen. Reisorganisatie Neckermann lanceert daarom een informatieplatform voor de Belgische toerist met een interactieve kaart en nuttige info. De kaart houdt in rood, groen of grijs bij in welk Europees land we deze zomer welkom zijn. Daarnaast geeft de website (www.neckermann.be/covid-nieuws) ook dagelijks de laatste informatie over de veiligheidsmaatregelen per land.

Het enthousiasme en de goesting van de Belg om deze zomer op vakantie te gaan naar het buitenland stijgen de laatste twee weken elke dag. Maar er heerst veel onzekerheid: kunnen we deze zomer nog op vakantie, naar welke bestemmingen en vooral onder welke omstandigheden. Die onzekerheid wil reisorganisatie Neckermann wegnemen. De reisorganisatie geeft hen de komende weken een duidelijk overzicht van de reisadviezen die elk land afzonderlijk zal nemen. 

“Als reisorganisatie willen we de Belg niet in het blinde weg op vakantie laten vertrekken. Via onze interactieve kaart kan de Belgische toerist dagelijks volgen wat wel en niet kan. Maar eerst kijken we met z’n allen reikhalzend uit naar wat de Nationale Veiligheidsraad woensdag beslist rond vakanties in het buitenland.”
Leen Segers, woordvoerster van Neckermann

Lawine aan reisadviezen 

Neckermann verwacht dat veel landen in juni het reisadvies voor buitenlandse toeristen zullen aanpassen. Om die lawine aan reisadviezen overzichtelijk te houden voor de Belgische toerist houdt Neckermann op een interactieve kaart bij welke landen open zijn voor reizigers (groen) en welke bestemmingen hun grenzen nog gesloten houden (rood). Landen waar het nog onduidelijk is welk reisadvies er geldt, kleuren grijs. 

“Als een land zijn reisadvies wijzigt, zal dit meteen op onze kaart te zien zijn. Handig voor de vakantiegangers die op die manier niet zelf alle afzonderlijke reisadviezen hoeven samen te puzzelen om te weten of ze naar hun favoriete vakantiebestemming kunnen.”
Leen Segers van Neckermann

Met gerust gevoel op vakantie 

Behalve naar welke landen we wel of niet op vakantie kunnen, wil Neckermann de Belgische toerist de komende maanden ook blijven informeren over de verschillende veiligheidsmaatregelen per vakantiebestemming. De voorzorgsmaatregelen zullen per land ongetwijfeld variëren. Ook de adviezen van de Belgische Ministeries van Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken houdt de reisorganisatie overzichtelijk bij op de website.  

“De Belgische toerist wil niet alleen weten naar waar hij op vakantie kan, maar ook onder welke omstandigheden. Mag je in Frankrijk deze zomervakantie bijvoorbeeld naar een zwembad of niet? En is dat dan in een zwembad binnen of buiten? Als reisorganisatie doen we er alles aan om in deze bijzondere tijden de vakantiebeleving van de Belg zo aangenaam en veilig mogelijk te maken.”
Leen Segers

Bert Bouserie

Bepublic

Leen Segers

Woordvoerster, Neckermann

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be