Internationaal innovatiefestival and& verplaatst naar 21 tot 24 april 2021

"Coronacrisis plaatst thema 'Innovate for the Better’ in nieuwe context"

Van 21 tot 24 april 2021 zal Leuven opnieuw de thuishaven worden van and&, het stadsbrede festival dat zowel een conferentie, ondernemers-top, muziekprogramma, kunstexpo en een belevingsfestival voor kinderen aanbiedt.  Zoals voor alle events van de komende maanden geldt, waren ook organisator Leuven MindGate en Stad Leuven genoodzaakt het internationale innovatiefestival te verplaatsen door de coronacrisis. Grote namen als Uri Levine, Jimmy Wales en Chris Messina hebben hun komst alvast herbevestigd.

“Het centrale thema van and& 2020 was ‘Innovate for the Better’, dat zal voor onze editie in 2021 niet veranderen. De huidige COVID-19 situatie spoort ons juist aan om te herdenken hoe we als maatschappij anders en beter kunnen functioneren, elkaar op globale wijze kunnen helpen en wat de bijdrage van innovatie hierin zal zijn."

Pieter Goiris, intendant and&

De opzet van het festival blijft dezelfde. De focus zal tijdens woensdag 21 en donderdag 22 april 2021 liggen op een tweedaagse conferentie en een ondernemers-top - een platform om ondernemers, start-ups, scale-ups en investeerders samen te brengen. Hoe het programma er verder precies zal uitzien, wordt later nog bekendgemaakt. “We zien dit uitstel als een opportuniteit om ons event nog meer op punt te stellen”, aldus Pieter Goiris.

Het festival herbevestigt ondertussen alvast een paar van de grootste namen die op de conferentie zullen spreken: Jimmy Wales, oprichter van Wikipedia; Uri Levine, medeoprichter Waze; Dr. Payal Arora, auteur van ‘The Next Billion Users’ en digitale antropoloog; Chris Messina, uitvinder van de hashtag; Theo Priestly, technologie-evangelist en antifuturist; Erika Cheung, Theranos-klokkenluider en ethisch ondernemer; Cal Fussman, wereldbekende interviewer en auteur. Meer herbevestigingen en nieuwe namen volgen in de komende weken.

Ticketkopers worden apart via e-mail op de hoogte gebracht. Alle aangekochte tickets zullen geldig blijven voor de editie in 2021. Wie in tussentijd vragen heeft kan terecht op andleuven.com of kan mailen naar info@andleuven.com.

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be