Investeringsmaatschappijen PMV en SRIW verlenen Neckermann waarborg voor lening van 2,6 miljoen euro

Neckermann met extra kapitaal klaar om sterke Belgische reisorganisatie uit te bouwen na corona

Reisorganisatie Neckermann, onderdeel van de Spaanse Wamos Group, heeft een lening van 2,6 miljoen euro rond. Daarvoor bereikte de reisorganisatie een akkoord met huisbankier BNP Paribas. Het extra kapitaal stelt Neckermann in staat om de coronacrisis te overbruggen en verder te werken aan de duurzame uitbouw van een sterke Belgische reisorganisatie. De investeringsmaatschappijen Société Régionale d’Investissement de Wallonie (SRIW) en de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) staan samen met de Wamos Group garant voor de lening.

De toeristische sector is één van de hardst getroffen sectoren in de coronacrisis. Sinds midden maart vielen de boekingen van Belgische toeristen compleet stil. Ook  bij reisorganisatie Neckermann dat vandaag na drie maanden alle vakantiewinkels heropent. In die periode bleven de vaste kosten – en dan vooral de huurkosten van de 62 Neckermann shops – doorlopen. Hoewel de Belgen de laatste weken opnieuw vakanties boeken, is het weinig waarschijnlijk dat de komende maanden de volumes van de voorbije jaren zullen geëvenaard worden.

“We zijn ontstaan uit het puin van het failliete Thomas Cook Belgium en hebben in januari en februari boekingscijfers neergezet, die aanzienlijk hoger waren dan het initiële businessplan. Dat heeft meegespeeld in de beslissing van de regionale overheden en Wamos Group om garanties op de leningen te geven. We zijn heel blij dat we dankzij deze partijen verder kunnen werken aan de uitbouw van een sterke Belgische reisorganisatie.”
Laurent Allardin, managing director van Neckermann

“Het is goed om te zien dat de Vlaamse en Waalse waarborgsystemen complementair aan elkaar deze onderneming kunnen helpen om een banklening te verkrijgen. Mede dankzij de waarborg op de lening kunnen de 62 winkels en bijna 200 medewerkers dan ook heropstarten.”
Hilde Crevits, Vlaams minister van Werk en Economie

“Het toerisme is hard getroffen door het coronavirus. Maar nu de grenzen opnieuw openen en de vliegmaatschappijen hun vluchten hernemen, ziet het er vandaag opnieuw wat rooskleuriger uit voor de reissector.  We hebben  dan ook beslist om Neckermann te helpen deze moeilijke periode achter zich te laten en hopen bij te dragen aan de groei van een sterke Belgische reisorganisatie.”
Olivier Bouchat, vice president van de SRIW 

Bert Bouserie

Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be