IT-bedrijf spotit fietst 10.000 euro bij elkaar voor Zelfmoordlijn

82 vrienden, familieleden en medewerkers van het Merelbeekse cybersecurity – en netwerkingbedrijf spotit hebben vandaag 6.050 kilometer gefietst en liefst 10.000 euro ingezameld voor de Zelfmoordlijn. Hiermee hopen de sportievelingen de organisatie te ondersteunen en collega Christy een hart onder de riem te steken nadat haar dochter uit het leven was gestapt.

Voor het tweede jaar op rij organiseert het IT-bedrijf met de ‘Tour de Spotit’ een fietstocht voor het goede doel. Vorig jaar koos CEO Steven Vynckier bewust voor het Kinderkankerfonds, als ultieme eerbetoon aan Ruben (16) die een ongelijke strijd verloor. Vynckier kende de tiener persoonlijk heel goed. Dit jaar wil het bedrijf geld inzamelen voor de Zelfmoordlijn, nadat het van heel dichtbij deze ​ dramatische gebeurtenis heeft meegemaakt. “Onze geliefde collega Christy verloor haar dochter Juline ten gevolg van zelfdoding. Dat greep ons zo hard aan dat we deze editie aan haar willen opdragen”, zegt Steven Vynckier.

Tien vroege vogels zagen de tocht van 250 kilometer helemaal zitten.
Tien vroege vogels zagen de tocht van 250 kilometer helemaal zitten.

6.050 kilometer trappen

Vandaag kropen 10 dappere en vroege vogels op hun fiets voor een tocht van liefst 250 kilometer vanuit Merelbeke richting Menen en terug. 72 anderen kozen voor een light versie van 75 kilometer of de familieroute van 25 kilometer. Aan die kortste route koppelde de organisatie een fotozoektocht. De winnaars konden zo gratis tickets voor dierenpark Harry Malter in Destelbergen scoren. In totaal fietsten de 82 deelnemers samen 6.050 kilometer. Ook de familie en vrienden van Christy kropen op de fiets om het initiatief te steunen.

Met nadien nog eens 136 aanwezigen op een pastaparty op het hoofdkantoor in Merelbeke was de Tour de Spotit een regelrecht succes. In totaal zamelde het bedrijf 10.000 euro in. “Juline kunnen we helaas niet meer helpen, maar het ingezamelde bedrag helpt hopelijk wel anderen”, besluit Vynckier. Wie vragen heeft over zelfdoding kan altijd terecht op het gratis nummer 1813.

Voor dag en dauw vertrokken tien dappere fietsers voor een tocht van liefst 250 kilometer.
Voor dag en dauw vertrokken tien dappere fietsers voor een tocht van liefst 250 kilometer.

Perscontact:

Steven Vynckier

CEO, spotit

Jürgen Eeckhout

PR consultant, Bepublic

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be