Janne Michels en Amine Serock gekroond tot Belgian Red Reporters

Voetbalbond zet winnaars talentenjacht met Proximus in om sfeer rond matchen Duivels en Flames tot bij fans te brengen

De fans van de Rode Duivels en Red Flames krijgen in 2021 versterking van de Nederlandstalige Janne Michels en Franstalige Amine Serock. De twee 21-jarige social mediatalenten zijn de winnaars van de talentenjacht waarin de Belgische Voetbalbond samen met Proximus op zoek ging naar de allereerste Belgian Red Reporters. Beide fanreporters zullen via videoverhalen vanop de eerste rij verslag uitbrengen van alle matchen in het fantastische voetbaljaar 2021. Zo versterken Janne en Amine als virtuele twaalfde man de band tussen het supporterslegioen en de Rode Duivels en Red Flames tot en met het WK 2022 in Qatar.

Begin september startten de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en Proximus een zoektocht naar de Belgian Red Reporters, social mediatoppers die de fans met creatieve en sfeervolle videoverhalen dichter bij onze nationale voetbalhelden kunnen brengen. De Vlaamse Janne Michels en Brusselaar Amine Serock kwamen na vijf intensieve video-opdrachten als besten uit de bus van de talentenjacht. Ze starten begin 2021 met hun opdracht voor de KBVB. 

“We staan voor de twee boeiendste jaren van het Belgische voetbal. In 2021 hebben we het Europees Kampioenschap en de halve finale van de Nations League. In 2022 spelen de Red Flames het Europees Kampioenschap in Engeland en de Rode Duivels hopelijk het Wereldkampioenschap in Qatar. Janne en Amine hebben tijdens de talentenjacht bewezen dat ze als geen ander de sfeer rond onze nationale elftallen met social mediavideo’s tot op de smartphone van onze fans kunnen brengen.”
Manu Leroy, Marketing & Communication Director bij de KBVB

“Dankzij deze samenwerking hebben we nieuwe ‘digitale’ talenten ontdekt. Ik ben er zeker van dat we met de twee winnaars leuke verhalen rond de Duivels en Flames zullen kunnen delen met de fans.” 
Aurélie Denayer, Communication & Corporate Branding Director bij Proximus

Sportjournaliste in spe en stand-up comedian als smartphonereporters naar EK’s en WK
Janne Michels en Amine Serock starten begin 2021 aan hun opdracht als videoreporter bij de Belgische Voetbalbond. Ze zullen zich de komende drie maanden klaarstomen onder de vleugels van het communicatieteam van de KBVB. Hun eerste officiële opdracht zijn de interlands in maart 2021. Hoewel de twee Belgian Red Reporters elkaar niet op voorhand kenden, hebben ze toch iets gemeenschappelijk: ze delen eenzelfde passie voor voetbal, maar schitteren liever niet zelf als ster op, maar eerder naast het veld.

“Ik vind het fantastisch om de komende twee jaar als vrouw deel uit te maken van het communicatieteam van de Belgische Voetbalbond. Ik zal ongetwijfeld veel bijleren van die experten. Dat is altijd meegenomen om mijn weg als sportjournaliste te maken en zo het pad te effenen voor meer vrouwen in de sport.”
Janne Michels, Nederlandstalige Belgian Red Reporter

“Ik had nooit gedacht dat ik de virtuele twaalfde man van onze nationale voetbalteams kon worden. Het is de ideale mix van mijn twee passies: voetbal en theater. Een van mijn dromen gaat in vervulling.”
Amine Serock, Franstalige Belgian Red Reporter

Het volledige parcours van de winnende Belgian Red Reporters is te herbekijken op www.belgianredreporter.be.

Bio Janne Michels
Leeftijd: 21
Woonplaats: Ronse
Studies: Journalistiek aan de Artevelde Hogeschool in Gent
Droomjob: sportjournaliste

Bio Amine Serock
Leeftijd: 21
Woonplaats: Asse, maar afkomstig van Brussel (Sint-Agatha-Berchem)
Studies: Institut des Hautes Études des Communications (IHECS) in Brussel
Droomjob: stand-up comedian

Pierre Cornez

Press Officer RBFA

Ken Standaert

PR Consultant Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be