Jonge Wolven maken eigen spin-off op Kanaal Z

“Goe Bezig!” wil Vlaams ondernemerschap stimuleren in eigenwijze talkshow

Vlaams ondernemerschap stimuleren en inspireren door jonge Vlaamse ondernemers in the picture te zetten. Dat willen Jeroen Poels en Matthias Browaeys – beiden zelf jong en ondernemend -  bereiken in het gloednieuwe programma “Goe Bezig!” op Kanaal Z. Vanaf zaterdag 13 november ontvangen ze wekelijks één jonge ondernemer en één ervaren topondernemer om te spreken over hun passie en de weg naar succes. De talkshow is naar eigen zeggen atypisch voor Kanaal Z. Al is het maar omdat de show plaatsvindt met twee onervaren talkshow hosts in een café-setting.

Jeroen Poels is de drijvende kracht achter studentenuitzendkantoor Deltworx. Matthias Browaeys richtte de financiële bedrijven WinWinner en The Harbour op. Beiden leerden elkaar kennen tijdens het programma “Jonge Wolven” van VTM 2, waarin het reilen en zeilen van een aantal jonge ondernemers werd belicht. Een tweede seizoen van de reeks kwam er niet, maar dat belette Jeroen en Matthias niet om het heft in eigen handen te nemen. Met een eigen talkshow willen ze verder gaan waar Jonge Wolven eindigde. Zo zal het programma onder meer expliciet stilstaan bij vakjargon uit de ondernemerswereld om zo toekomstige ondernemers wegwijs te maken.

Na Jonge Wolven bleven we zelf nog wat op onze honger zitten. We merkten dat veel mensen geprikkeld waren door de verhalen, maar ook nog met heel wat concrete vragen zaten. Hoe begin je aan je eigen onderneming? Waar moet je rekening mee houden? Wat zijn de ups-and-downs? Daar willen we in ons programma antwoorden op bieden. De focus ligt op jonge ondernemers, maar we geloven dat we met hun verhalen ook de oudere generatie kunnen inspireren. Als 18-jarige ondernemer werd ik destijds op hoongelach onthaald. Als we iedereen die zo gek is om risico’s te willen nemen wat meer zouden aanmoedigen, zouden er ongelooflijke dingen kunnen gebeuren. Met dit programma wil ik daar graag verandering in brengen.”

- Jeroen Poels, CEO van Deltaworx

Niet beperkt tot leuke reality TV

Op de gastenlijst van Goe Bezig! staan onder meer mixoloog Hannah Van Ongevalle, Jennick Scheerlinck van buurtplatform Hoplr, Peter Van Praet van pastaketen Bavet, Zhong Yuan Xu van Deliveract, Heleen Van Oost van Dare To Date, Hannan Cahllouiki van Inclusified en Valeri Potchekailov van Storychief. Ervaren rotten die langskomen zijn onder meer zwembadbouwer Willy Naessens, topsporter Bahir Abdi, sterrenchef Nick Bril, kunstenaar Arne Quinze, Google country manager Thierry Geerts en Accent-topvrouw Conny Vandendriessche. Op een toegankelijke manier praten ze over thema’s als durf, goed ondernemerschap, digitalisering, risico’s nemen, het belang van een goed team en financiering ophalen.

“Het Vlaamse ondernemerslandschap bruist. Ik kan alleen maar blij zijn dat een nieuwe generatie ondernemers klaar staat en successen boekt. Met ‘Goe Bezig!’ wil ik ambitieuze jonge mensen inspireren om ook de sprong naar het ondernemerschap te wagen. Veel programma’s over ondernemers beperken zich tot leuke reality TV, maar missen diepgang. Die willen wij met onze talkshow brengen. We willen niet alleen de heldenverhalen, maar ook de kwetsbare verhalen van onze gasten aan bod laten komen.”

- Matthias Browaeys, co-founder van The Harbour & WinWinner

Frisse wind op Kanaal Z

Jeroen en Matthias werkten zelf het concept van het programma uit en nemen ondanks hun beperkte TV-ervaring ook zelf de rollen van talkshow hosts op zich. Kanaal Z brengt zo een frisse nieuwe wind in zijn programma-aanbod.

Kanaal Z wil als open zender met een generalistisch karakter informeren, signaleren en aanzetten tot ondernemen met gerichte tips en adviezen. Met ‘Goe Bezig!’ willen we mensen inspireren en zin geven om zelf te starten en te groeien met ondernemen. En hoe kan je dat beter doen dan het programma te laten leiden door twee jonge ondernemers. Het programma is in die zin een resultaat van wat het predikt: gemaakt door ondernemers voor ondernemers. We zijn dan ook fier dat we, samen met Matthias en Jeroen en onze partners dit nieuwe programma kunnen lanceren.”

- Alex Coene, netmanager Kanaal Z

“Goe Bezig” is vanaf 13 november elke zaterdag te zien om 12u35 op Kanaal Z en online te herbekijken via de website. Het programma kwam tot stand in samenwerking met Acerta, Etion, Telenet Business en Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck.

Contacteer ons
Jeroen Poels Talkshow host + CEO, Deltaworx
Matthias Browaeys Talkshow host + co-founder, The Harbour
Alex Coene Netmanager, Kanaal Z
Sander Vanlouwe PR Consultant, Bepublic
Jeroen Poels Talkshow host + CEO, Deltaworx
Matthias Browaeys Talkshow host + co-founder, The Harbour
Alex Coene Netmanager, Kanaal Z
Sander Vanlouwe PR Consultant, Bepublic
Over Bepublic