KBVB, RSC Anderlecht en R Standard de Liège mikken op vol AFAS Stadion voor bekerfinale

Nummers 1 en 3 uit de Scooore Super League-competitie kruisen een laatste keer de degens

Royal Sporting Club Anderlecht en Royal Standard de Liège kijken elkaar een laatste keer in de ogen op 14 mei tijdens de finale van de Belgische Beker, de afsluiter van het seizoen 2021-2022 in het damesvoetbal. Samen met de KBVB hopen beide teams, die na hun goede prestaties tijdens het reguliere seizoen nu volop strijden voor de landstitel tijdens Play-Off 1 van de Scooore Super League, op een vol AFAS Stadion in Mechelen.

Tijdens de reguliere Scooore Super League-competitie nam RSC Anderlecht twee keer de maat van Royal Standard de Liège, maar tijdens Play-Off 1 wonnen de Luikenaars de eerste wedstrijd en haalden de Anderlechtdames het afgelopen weekend tijdens hun laatste duel in competitieverband. Beide teams kennen elkaar na vier onderlinge confrontaties al door en door en dat zal op 14 mei vuurwerk opleveren met de Beker van België die diezelfde avond op het spel staat.

Op weg naar de finale versloeg Royal Standard de Liège in de halve finales het thuisspelende KAA Gent II met 8-0, RSC Anderlecht legde Club Brugge over de knie met 4-0 om hun plaatsje in de finale te behalen. In totaal startte de Belgische Beker voor vrouwenclubs met meer dan 50 teams. Beide clubs stomen zich klaar voor de ontknoping, die RSC Anderlecht – mits het komende woensdag niet verliest tegen Oud-Heverlee Leuven - de dubbel kan opleveren, al zal R Standard de Liège zijn uiterste best doen om daar een stokje voor te steken.

“Na een intens seizoen is deze bekerfinale een mooie apotheose voor onze RSCA Women. We zijn er op gebrand om deze beker bij te zetten in de prijzenkast van onze dames. We rekenen op de steun van onze fans om er een prachtige finale van te maken", klinkt het bij RSC Anderlecht.
“Standard Femina staat waar niemand het vooraf verwachtte. We zijn erin geslaagd om alle voorspellingen van het begin van het seizoen te overtreffen. Deze wedstrijd moet de bekroning zijn van een reeds zeer succesvol seizoen voor onze club en onze speelsters. We rekenen op onze fantastische supporters om ons op 14 mei in Mechelen massaal te komen aanmoedigen”, aldus R Standard de Liège.

Beide teams en de Koninklijke Belgische Voetbalbond hopen dat fans van beide teams en het Belgische vrouwenvoetbal in het algemeen in grote getalen afzakken naar het AFAS Stadion in Mechelen. Tickets voor deze finale kunnen vanaf vandaag, 25 april, om 14 uur aangekocht worden via RSC Anderlecht en Royal Standard de Liège. Wie er zelf niet fysiek kan bijzijn, zal de wedstrijd kunnen volgen via rechtstreekse uitzendingen op de kanalen van Play/SBS voor Nederlandstalig België en bij RTBF voor Franstalig België.


Stefan Van Loock

Press & Media Officer Belgian Red Devils & Belgian Red Flames

Ken Standaert

Ken Standaert

Team Lead/Senior PR Consultant Bepublic Group

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be