KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF laten fans elke speler digitaal op de voet volgen

Alle officiële wedstrijdinfo beschikbaar via vernieuwde voetbalapp Best of Belgian Football

Een penalty, een gele kaart of een vervanging. Die wedstrijdstatistieken vinden alle voetballiefhebbers voortaan nog sneller en vlotter terug in de vernieuwde Best of Belgian Football Applicatie. De app neemt alle jeugd-, dames- en mannencompetities op in de grootste database van het Belgische amateurvoetbal. 

De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft tijdens de gedwongen pauze voor het amateurvoetbal niet stilgezeten. Het heeft de applicatie Best of Belgian Football, langs de zijlijn vaak de BBF-app genoemd, in een nieuw jasje gestoken. De app ligt volledig in lijn met de nieuwe huisstijl van de KBVB, maar laat fans ook meer data opzoeken.
 

Deze update zorgt voor een gebruiksvriendelijkere, visueel aantrekkelijke en op technisch vlak een stabielere applicatie voor de talrijke liefhebbers van ons Belgisch voetbal. Maar het is vooral een opstapje naar een echte relaunch van de app in het voorjaar met heel wat nieuwe features voor de fans van de Rode Duivels en Red Flames. Veel meer ga ik er voorlopig niet over zeggen …

Manu Leroy, Marketing & Communication Director van de KBVB
 

Naast een nieuw design mag je vanaf deze update ook genieten van een uitgebreidere zoekfunctie, een eenvoudigere navigatie en een verbeterd matchcenter inclusief de laatste vijf seizoenen aan voetbalinformatie. Je kan je clubs, spelers en speelsters als favorieten selecteren zodat je in één oogopslag op de hoogte blijft van hun prestaties. Daarnaast zal de applicatie ook als eerste signaleren wanneer een wedstrijd of een speeldag afgelast wordt. 

De nieuwste versie van de Best of Belgian Football app rekent ook op feedback van alle supporters. Wanneer je een technisch probleem, een bug of een verbetering wil melden dan schud je even met je telefoon en kan je op een zeer eenvoudige manier melden waar in de app we extra aandacht aan moeten geven. 

450.000 keer gedownload
In 2013 lanceerde de KBVB als een van de eerste voetbalfederaties ter wereld haar eerste smartphone-applicatie met wedstrijdinformatie van de competities voor profs tot de wedstrijden van de jongste amateurs. In aanwezigheid van de UEFA kreeg de app twee jaar later zijn huidige naam en startte de milieuvriendelijke digitale koppeling van alle wedstrijdbladen langs de Belgische velden met de applicatie. Op dit ogenblik telt de app meer dan 450.000 actieve gebruikers. 

Voor het uitbouwen van deze nieuwe update van de Best of Belgian Football app werkte de KBVB samen met ACA IT-Solutions en PwC, die laatste is één van de main partners van de Voetbalbond. “Het is geweldig om met een ambitieuze organisatie als de KBVB te kunnen werken. Bij PwC helpen we veel klanten in hun innovatie- en digitale projecten en hier wilden we echt de beste ervaringen leveren voor iedereen die zich met het Belgische voetbal bezighoudt”, zegt Xavier Verhaeghe, Partner bij PwC.

De Best Of Belgian Football applicatie is gratis te downloaden via de Google Play Store en de Apple Store. Voor meer informatie surf naar de website van de KBVB.

 

Pierre Cornez

Press Officer RBFA

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be