LAGO Kortrijk Weide kent succesvolste herfstvakantie ooit

Kletsnatte weer en goedkopere familiepas voor Kortrijkzanen lokten 30 procent meer bezoekers

Zwemparadijs LAGO Kortrijk Weide ontving de voorbije herfstvakantie een recordaantal bezoekers. Ruim 10.000 recreatieve zwemmers zakten af naar het Nelson Mandelaplein, of ruim 30 procent meer dan in 2022. Liefst 41 procent van de bezoekers is afkomstig uit Kortrijk. “De voorbije herfstvakantie toont mooi aan dat de Kortrijkzanen heel vlot de weg vinden naar ons zwemparadijs en hier graag komen”, zegt centrummanager Elewin Werbrouck.

Heel wat Zuid-West-Vlaamse gezinnen moesten de voorbije herfstvakantie op zoek naar alternatieve activiteiten door de plensbuien en gure rukwinden. Ze kozen daarvoor bewust voor een bezoek aan de zwemparadijzen van LAGO Kortrijk Weide, wat in absolute recordcijfers resulteerde. Liefst 10.045 recreatieve zwemmers trokken naar LAGO Kortrijk Weide. Dat is 30 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen het zwemcomplex 7.719 bezoekers welkom mocht heten. De bezoekersaantallen waren tijdens de hele vakantieperiode mooi gespreid, waardoor het aangenaam toeven was in het zwemparadijs en er nergens wachtrijen waren.

41 procent komt uit Kortrijk

De mooie cijfers toeschrijven aan het kwakkelweer is echter te kort door de bocht. LAGO Kortrijk Weide hield immers woord door extra in te zetten op een aantal interessante kortingsacties. Inwoners van Kortrijk hadden sowieso al een voordeliger tarief, maar tot eind dit jaar kunnen ze ook genieten van een goedkopere familiepas (79 i.p.v. 99 euro). Die kortingsacties sloegen bij de Kortrijkzanen goed aan, want liefst 41 procent van de recreatieve zwemmers kwam uit de Groeningestad.

Ook het Rest-Eau-Café, de horecazaak van het zwemparadijs, draaide tijdens de afgelopen herfstvakantie op volle toeren. Na het zwemmen bleven heel wat gezinnen hangen voor een hapje of een drankje. Op die manier werd er 67 procent meer geconsumeerd dan in dezelfde periode van vorig jaar.

“We blikken erg tevreden terug op de voorbije herfstvakantie, met een nooit gezien aantal bezoekers. Deze cijfers, en vooral die van de Kortrijkzaanse zwemmers, tonen duidelijk aan dat LAGO Kortrijk Weide zeker zijn plaats heeft in deze stad en het de ideale locatie is voor een toffe gezinsactiviteit. We zien ieder jaar onze bezoekerscijfers gestaag stijgen en kijken met vertrouwen uit naar de toekomst.” – Elewin Werbrouck, centrummanager LAGO Kortrijk Weide.

10 procent meer bezoekers in alle LAGO-centra

Niet alleen in Kortrijk mocht LAGO meer bezoekers verwelkomen dan vorig jaar, ook globaal gezien was de herfstvakantie voor LAGO een voltreffer. 78.264 recreatieve zwemmers zakten af naar de verschillende LAGO-centra in ons land. Dat is 9,2 procent meer dan tijdens de herfstvakantie van vorig jaar, toen 71.651 zwemmers de weg naar een LAGO-zwemparadijs vonden. 8 van de 10 vestigingen zagen hun bezoekersaantallen stijgen.

Prscontact:

Elewin Werbrouck

Centrummanager, LAGO Kortrijk Weide

Jürgen Eeckhout

PR consultant, Bepublic

 

 

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be