Last minutes voor krokusvakantie zijn op

Wie vandaag nog op zoek is naar een last minute voor de krokusvakantie, is eraan voor de moeite. Zowel in de populaire sneeuwbestemmingen als in de zon is zo goed als alles volzet. Dat stelt touroperator Thomas Cook op basis van een analyse van zijn boekingscijfers. Franklin Braeckman: “De tijd van last minutes voor gezinnen is voorbij. Wie vandaag geen vier maanden op voorhand zijn reis boekt, blijft over met de kruimels.”

                                                                        ***

De krokusvakantie is nog steeds enorm geliefd bij de Belgische skifanaten. We zakken dit jaar met z’n allen af naar de Franse, Oostenrijkse en Zwitserse bergen om te skiën. Maar die populaire skigebieden zijn niet alleen geliefd bij de Belg tijdens de krokusvakantie. Dit jaar zijn familiekamers en grotere appartementen volledig bezet. De krokusvakantie in Nederland valt op hetzelfde moment als in België.

“Nederlanders boeken sneller dan de Belg hun vakantie. Komt daarbij dat populaire skigebieden als Val Thorens, Ischgl en Sölden zodanig gehypet zijn dat ze ook buiten vakantieperiodes al vol zitten. Last minutes zijn dus bijna onvindbaar.”
Franklin Braeckman van Thomas Cook.

Last minutes worden zeldzaam

De sneeuw dan maar last minute inwisselen voor de zon? Dat is ook geen optie. Toplocaties zoals Tenerife, Hurghada, Agadir, Gran Canaria en Lanzarote zijn al maanden volzet. En ook het exotischere Marokko of Kaapverdië zitten stevig in de lift. Belgen die tijdens de krokusvakantie op vakantie wilden, wachtten dus best niet op last minutes, maar moesten hun krokusvakantie enkele maanden eerder boeken.

“De geopolitieke situatie brengt toeristen van over de hele wereld naar dezelfde plekken. Terwijl de Russen een aantal jaar geleden naar Turkije trokken, zakken ze nu samen met de Chinezen en Europeanen af naar Gran Canaria. Belgen zijn niet de enigen die reizen. Wil je naar populaire bestemmingen, dan moet je ze lang genoeg op voorhand boeken.”
Franklin 
Braeckman

Vier maanden op voorhand boeken is geen uitzondering

De Belg past zijn boekingsgedrag maar beter aan. De trend van de krokusvakantie zal zich doorzetten tijdens de zomermaanden. Ook dan zullen er nauwelijks nog last minutes zijn. Vier maanden op voorhand boeken is geen uitzondering meer.

“We merken een groeiende vraag naar familiekamers en grote appartementen, waar Belgen samen met vrienden en of familie kunnen verblijven. Helaas zijn die schaars en dus uitzonderlijk snel volgeboekt. Nederlanders hebben zich de reflex om hun vakantie vroeg te boeken al aangemeten. Het is tijd dat de Belgen dat ook doen.”
Franklin Braeckman

Over Thomas Cook België

Thomas Cook België, met de merken Neckermann, Thomas Cook en Pegase, is een van de toonaangevende bedrijven in de toeristische sector in België en maakt jaarlijks de vakantiedromen waar van meer dan 1 miljoen gasten. Bij Thomas Cook België zorgen meer dan 750 werknemers voor de vakantie van deze gasten. Thomas Cook België maakt integraal deel uit van Thomas Cook Group Plc, een van de belangrijkste toerisme bedrijven op wereldvlak met een jaarlijkse omzet van £7.8 Miljard (30 September 2015). Binnen de Thomas Cook Group werken er wereldwijd  21.823 werknemers. De groep is actief in 15 landen en is in elk van die landen nummer één of twee (op basis van omzet). De aandelen van de Thomas Cook Group Plc staan genoteerd op de London Stock Exchange (TCG).

Voor meer informatie: www.thomascook.be

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be