Leuvens bedrijf zwemt tegen spierziekte ALS

Marktonderzoeksbureau haystack stunt in Amsterdamse grachten

De wereldberoemde Ice Bucket Challenge diende al om geld in te zamelen voor ALS, maar marktonderzoeksbureau haystack gaat nog een stap verder. Bij hen gaat het niet om één emmer koud water, het gaat om 2000 meter zwemmen in de Amsterdamse grachten. Met deze stunt willen ze geld inzamelen tegen de spierziekte ALS. “Want elke donatie is broodnodig en iedereen kan een verschil maken.” zegt managing partner, Wim Hamaekers.

Normaal zijn de pittoreske grachten van Amsterdam het territorium van roeiboten en sloepen voor toeristen, maar op 6 september nemen zwemmers het over. Vier medewerkers van marktonderzoeksbureau haystack nemen deel aan de Amsterdamse City Swim. Zij zwemmen 2000 meter: even veel als tachtig baantjes in een gewoon zwembad, maar dan in het koude, donkere water van een gracht.

Ik ben zelf een fanatieke amateurzwemmer, maar de Amsterdamse grachten  blijven een uitdaging. Maar het is natuurlijk een unieke kans om onze krachten te bundelen én de strijd tegen ALS te steunen.

Wim Hamaekers

De vier durfals die stunten voor haytack zijn manager-partner Wim Hamaekers, research analyste Liesbeth Keyser,projectmanagers Seppe Bruyninckx en Tim Vanhoorneweder. Zij zullen op 6 september de grachten trotseren voor de strijd tegen ALS. Samen hopen ze 1.200 euro in te zamelen voor het goede doel.

Met zo'n achternaam hoor ik gewoon thuis in de Keizersgracht! Het koude water in voor een warm gebaar.

Liesbeth Keyser

Het is de eerste keer dat het Leuvense onderzoeksbureau deelneemt aan de Amsterdam City Swim. Helemaal toevallig is dat niet, want het bedrijf heeft haar uitbreidingsplannen voortgezet en opende eind 2014 een gloednieuw kantoor in Amsterdam-Noord. Aan het Nederlandse event deden vorig jaar meer dan tweeduizend deelnemers mee. Bedoeling is om de Amsterdam City Swim elk jaar te organiseren, tot er een medische behandeling tegen de spierziekte ALS is gevonden.

 

Over haystack

Haystack, waarvan het hoofdkantoor zich in Leuven bevindt, is als marktleider in product- en marktoptimalisatie actief in Brussel, Amsterdam en Dubai. Door de wereldwijde ervaring in kwantitatief en kwalitatief onderzoek biedt haystack vernieuwende methodes en vooruitstrevende technieken aan in marktonderzoek. Haystack is gespecialiseerd in zowel sensorisch onderzoek als shopperonderzoek en werkt met een team van 55 medewerkers voor grote multinationals zoals onder

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be