Logistieke speler EUTRACO zet groei in Willebroek verder met bijna 60.000 m² aan nieuwe opslagruimte

Forse uitbreiding creëert 45 nieuwe arbeidsplaatsen

WILLEBROEK, donderdag 17 oktober 2024. De logistieke dienstverlener EUTRACO neemt in Willebroek bijna 60.000 m² aan nieuwe opslagruimte in gebruik. Het gaat om het verdeelcentrum dat sportwinkelketen Decathlon tegen eind dit jaar grotendeels verlaat. De uitbreiding van EUTRACO zorgt voor 45 nieuwe jobs, voornamelijk voor logistieke medewerkers. “Toen we hoorden dat het verdeelcentrum weer vrij kwam, hebben we geen moment getwijfeld”, zegt Serge Gregoir, CEO van EUTRACO. “De uitbreiding met deze opslagruimte is meer dan nodig om de groei van onze logistieke diensten verder te ondersteunen.”

Serge Gregoir, CEO EUTRACO
Serge Gregoir, CEO EUTRACO

EUTRACO, één van de snelst groeiende logistieke bedrijven in België, blijft inzetten op verdere expansie. Met de ingebruikname van het verdeelcentrum van Decathlon, gelegen langs de Schoondonkweg in Willebroek, zet het bedrijf opnieuw een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van zijn activiteiten. Serge Gregoir, CEO van EUTRACO, is erg opgetogen met deze nieuwe fase.

“Met dit verdeelcentrum dat we in gebruik gaan nemen, wordt onze logistieke voetafdruk in Willebroek weer wat groter. Het gaat om 41.000 m² aan opslagruimte en 18.000 m² mezzanine. Alles samen bijna 60.000 m². Na enkele kleine aanpassingen aan de inrichting van het gebouw, zullen we rond de jaarwisseling klaar zijn om er onze logistieke activiteiten in onder te brengen. Dat gaat over ontvangst van goederen, opslag, distributie en verzending voor onze klanten in tal van sectoren.” Serge Gregoir, CEO EUTRACO.

Extra werkgelegenheid

Omdat het voor deze regio om een forse uitbreiding gaat, is EUTRACO op zoek naar 45 nieuwe werkkrachten. Het gaat dan vooral om technische profielen die vertrouwd zijn met de logistieke sector of met distributie. Het bedrijf heeft er het volste vertrouwen in om die mensen te vinden, ook al heerst er krapte op de arbeidsmarkt.

De expansie van EUTRACO is tevens goed nieuws voor de gemeente Willebroek, die zich al langer profileert als logistieke hub tussen Brussel en Antwerpen.

“Als een bedrijf wil uitbreiden, is dat altijd een teken van vertrouwen en straalt dat positief af op onze gemeente en z’n inwoners. In deze regio is Willebroek dé logistieke hub bij uitstek, die heel veel werkgelegenheid creëert. Als EUTRACO beslist om zijn expansie hier verder te zetten, kunnen we dat alleen maar toejuichen en ondersteunen. We zijn ook blij dat het oude verdeelcentrum van Decathlon zo snel een nieuwe toekomst krijgt, en dat meerdere Decathlon-medewerkers hier aan de slag kunnen. Dit toont aan dat de onderhandelingen hierover, waar ook ikzelf bij betrokken was, hun vruchten hebben afgeworpen.” Eddy Bevers, burgemeester van Willebroek.

Duurzaamheid centraal

EUTRACO zal niet zomaar zijn intrek nemen in het voormalige Decathlon-verdeelcentrum. Het gebouw zal de komende maanden nog verder evolueren naar een volledig CO2-neutraal pand. Er komen warmtepompen zodat gas vanaf begin 2025 helemaal kan uitgefaseerd worden.

“Duurzaamheid is bij EUTRACO geen lege doos. We investeren volop in zonnepanelen, warmtepompen, batterijsystemen, elektrische vrachtwagens en laadpalen. We merken dat onze klanten echt vragende partij zijn voor meer duurzaamheid en energie-efficiënte oplossingen. Het is dus goed voor het milieu én voor onze klanten.” Serge Gregoir, CEO EUTRACO.

Perscontact

Gunter Huyghe, 0495 79 73 96, gunter.huyghe@bepublicgroup.be

 

Over EUTRACO

EUTRACO startte in 1967 als transportbedrijf in Roeselare. Van klein familiebedrijf groeide het al snel uit tot een gedreven en dynamische logistieke speler met een uitgebreid klantenbestand. In 2017 kwam Serge Gregoir aan boord als CEO en leidde hij een ambitieus groeiplan voor de toekomst. Er werken intussen 470 mensen in vaste loondienst en 200 onderaannemers. EUTRACO heeft 15 sites verdeeld over het ganse land. Tegen eind 2025 zal de groep over 685.000 m² logistieke operaties beschikken, rekening houdend met de nieuwbouwprojecten in uitvoering. Het heeft 160 eigen vrachtwagens met 450 eigen opleggers/chassis. In 2021 won het de Logistics Building of the Year Award voor het eerste CO2-neutrale logistieke gebouw in België.

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be